PC GUARD SA Informacja o zmianie daty przekazania raportu półrocznego i skonsolidowanego raportu półrocznego za pierwsze półrocze 2015 roku obrotowego.

29.09.2015, 18:48aktualizacja: 29.09.2015, 18:48

Raport bieżący 8/2015

Niniejszym, Zarząd Spółki "PC Guard" S.A. z siedzibą w Warszawie, w odniesieniu do wymogu przekazania raportu półrocznego i skonsolidowanego raportu półrocznego za pierwsze półrocze roku obrotowego 2015, w nawiązaniu do raportu bieżącego nr 6/2015 informuje, że raport półroczny i skonsolidowany raport półroczny za pierwsze półrocze roku obrotowego 2015 zostaną przekazane w dniu 31 października 2015 roku.

Jednocześnie Zarząd Spółki wyjaśnia, że przyczyną kolejnej zmiany daty przekazania powyższych raportów jest konieczność ponownego zbadania jednostkowego sprawozdania finansowego i skonsolidowanego sprawozdania finansowego za rok obrotowy 2014. Bez ponownego zbadania powyższych sprawozdań wysoce utrudnione byłoby dokonanie przeglądu jednostkowego sprawozdania finansowego Spółki oraz skonsolidowanego sprawozdania Grupy Kapitałowej Spółki za I półrocze roku obrotowego 2015. Zważywszy, że podmiot, który dokona ponownego badania jednostkowego sprawozdania finansowego i skonsolidowanego sprawozdania finansowego za rok obrotowy 2014 wybrany został w dniu 28 września 2015 roku, o czym Spółka poinformowała w raporcie bieżącym numer 7/2015 zaszła konieczność zmiany terminu przekazania raportu półrocznego i skonsolidowanego raportu półrocznego za pierwsze półrocze roku obrotowego 2015.

Zarząd Spółki wyjaśnia zarazem, że podjął ponowną decyzję o zmianie terminu przekazania powyższych raportów wyłącznie w celu zapewnienia, aby raporty te sporządzone były w sposób prawdziwy, rzetelny i kompletny.

Więcej na: biznes.pap.pl

kom espi zdz