PETROLINVEST SA korzystny dla Spółki wyrok Sądu Apelacyjnego w sprawie o stwierdzenie nieważności uchwały NWZ z dnia 31 stycznia 2012 roku

11.04.2014, 22:33aktualizacja: 11.04.2014, 22:33

Raport bieżący 8/2014

Zarząd PETROLINVEST S.A. z siedzibą w Gdyni ("Spółka"), w nawiązaniu do raportu bieżącego nr 54/2013 z dnia 2 lipca 2013 roku, zgodnie z otrzymaną w dniu dzisiejszym informacją, przekazuje do publicznej wiadomości, że w dniu 11 kwietnia 2014 roku Sąd Apelacyjny w Gdańsku po rozpoznaniu apelacji Spółki na wyrok Sądu Okręgowego w Gdańsku z dnia 2 lipca 2013 roku w przedmiocie o stwierdzenie nieważności uchwały nr 1 Nadzwyczajnego Walnego Zgromadzenia PETROLINVEST S.A. z dnia 31 stycznia 2012 roku w sprawie emisji warrantów subskrypcyjnych, warunkowego podwyższenia kapitału zakładowego Spółki, wyłączenia prawa poboru dotychczasowych akcjonariuszy Spółki oraz zmiany statutu Spółki ("Uchwała") - postanowił zmienić zaskarżony wyrok Sądu Okręgowego w Gdańsku poprzez oddalenie pozwu o stwierdzenie nieważności Uchwały. Orzeczenie jest prawomocne i wykonalne.

Podstawa prawna: Art. 56 ust. 1 pkt 2 Ustawy o ofercie w związku z § 38 ust. 1 pkt 10 Rozporządzenia Ministra Finansów z dnia 19 lutego 2009 roku w sprawie informacji bieżących i okresowych przekazywanych przez emitentów papierów wartościowych oraz warunków uznawania za równoważne informacji wymaganych przepisami prawa państwa niebędącego państwem członkowskim;

Więcej na: biznes.pap.pl

kom espi zdz