PFLEIDERER GRAJEWO SA Powołanie członków Rady Nadzorczej Spółki

30.01.2015, 15:12aktualizacja: 30.01.2015, 15:12

Raport bieżący 6/2015

Zarząd Pfleiderer Grajewo S.A. z siedzibą w Grajewie (dalej "Spółka") informuje, że z dniem 30.01.2015 r. w skład Rady Nadzorczej Spółki zostali powołani Panowie Paolo G. Antonietti oraz Michael F. Keppel.

Paolo G. Antonietti (urodzony w 1952 roku ) ukończył studia inżynierskie na politechnice w Zurichu, posiada tytuł doktora uzyskany na Politechnice w Mediolanie oraz tytuł Master of Business Administration uzyskany na IMD w Lozannie. Posiada 30-letnie doświadczenie na stanowiskach kierowniczych w dużych międzynarodowych koncernach, w których zarządzał oddziałami zatrudniającymi ponad 4000 osób i osiągającymi przychody przekraczające miliard € (Nestlé, Rieter, Stahlgruber Von Roll, Sulzer,) i całymi międzynarodowymi korporacjami (Motul Petrochemia, Radici Group) gdzie przyczynił się do ich wzrostu zarówno poprzez fuzje i przejęcia, pierwsze oferty publiczne, joint ventures jak i organiczny rozwój. Od 2006 roku pełnił funkcję Prezesa Zarządu w spółkach typu private equity (GGP Global Garden Products, Sympak Grupy, Italmatch Chemicals, Bormioli Rocco) oraz dyrektora w Radzie Nadzorczej (Adco Sanitary, Targetti Poulsen, Glanzstoff).

Aktualnie Paolo G. Antonietti jest dyrektorem zarządzającym Atlantik SA, jednostki dominującej Pfleiderer GmbH i zastępcą przewodniczącego Rady Nadzorczej Pleiderer GmbH.

Pan Paolo G. Antonietti nie prowadzi działalności konkurencyjnej w stosunku do Spółki oraz nie uczestniczy w spółce konkurencyjnej jako wspólnik spółki cywilnej, spółki osobowej lub jako członek organu spółki kapitałowej bądź w innej konkurencyjnej osobie prawnej jako członek jej organu. Nie jest również wpisany w Rejestrze Dłużników Niewypłacalnych prowadzonym na podstawie ustawy o KRS.

Michael F. Keppel (urodzony w 1964 roku) posiada tytuł doktora oraz Master of Business Administration. Pracował w zarządzie Phoenix Pharmahandel GmbH & Co.KG, SecurLog Ihr Platz GmbH, GmbH & Co.KG, Keppel Management Holding GmbH & Co.KG i pełnił funkcję Przewodniczącego Rady Nadzorczej IVG AG oraz Walter Services GmbH & Co. KG. Był członkiem Rady Nadzorczej MAG Europe GmbH. Był Partnerem i Dyrektorem Zarządzającym Alvarez & Marsal i AlixPartners. Jest założycielem i partnerem zarządzającym Keppel Managementpartners GmbH i partnerem zarządzającym Cornelius Treuhand Holding GmbH & Co.KG, obie firmy z siedzibą we Frankfurcie. Działa jako powiernik i członek zarządu różnych firm powierniczych. Od listopada 2012 Michael F. Keppel jest dyrektorem zarządzającym Atlantik SA w Luksemburgu, spółki posiadającej 100% udziałów Pfleiderer GmbH i przewodniczącym rady nadzorczej spółki Pfleiderer GmbH.

Pan Michael F. Keppel nie prowadzi działalności konkurencyjnej w stosunku do Spółki oraz nie uczestniczy w spółce konkurencyjnej jako wspólnik spółki cywilnej, spółki osobowej lub jako członek organu spółki kapitałowej bądź w innej konkurencyjnej osobie prawnej jako członek jej organu. Nie jest również wpisany w Rejestrze Dłużników Niewypłacalnych prowadzonym na podstawie ustawy o KRS.

Raport sporządzono na podstawie § 5 ust. 1 pkt. 22 Rozporządzenia Ministra Finansów z dnia 19 lutego 2009 roku w sprawie informacji bieżących i okresowych przekazywanych przez emitentów papierów wartościowych oraz warunków uznawania za równoważne informacji wymaganych przepisami prawa państwa niebędącego państwem członkowskim (Dz. U. Nr 33, poz. 259 z późniejszymi zmianami).

Więcej na: biznes.pap.pl

kom espi zdz