PGNiG SA powołanie pana Waldemara Wójcika na stanowisko członka zarządu - uzupełnienie raportu bieżącego

03.04.2014, 14:58aktualizacja: 03.04.2014, 14:58

Raport bieżący 44/2014

Zarząd Polskiego Górnictwa Naftowego i Gazownictwa SA ("PGNiG", "Spółka") w uzupełnieniu raportu bieżącego nr 43/2014 przekazuje dodatkowe informacje dotyczące Pana Waldemara Wójcika powołanego z dniem 3 kwietnia 2014 roku na stanowisko członka Zarządu PGNiG SA.

Pan Waldemar Wójcik - absolwent Akademii Górniczo-Hutniczej w Krakowie, magister inżynier górnictwa naftowego. Od 1981 roku pracował w Sanockim Zakładzie Górnictwa Nafty i Gazu, począwszy od stanowiska referenta na kopalni gazu ziemnego, poprzez stanowisko kierownika zmiany w Oddziale Rekonstrukcji, a następnie kierownika Ośrodka Kopalń w Przemyślu. W latach 1994-1996 pełnił funkcję członka Rady Pracowniczej PGNiG. Od 2001 roku do stycznia 2009 roku był dyrektorem Sanockiego Zakładu Górnictwa Nafty i Gazu w Sanoku a następnie Dyrektorem Oddziału PGNiG w Sanoku. Od stycznia 2009 roku do sierpnia 2010 roku pełnił funkcję Wiceprezesa Zarządu PGNiG ds. Górnictwa Naftowego. Od września 2010 roku zasiadał w zarządzie spółki Polish Oil and Gas Company Libya BV.

Więcej na: biznes.pap.pl

kom espi abs/