Piąte targi CIIE: cieszące się dobrą opinią wśród elit biznesu, promowane przez firmy zagraniczne

22.07.2022, 15:42aktualizacja: 22.07.2022, 15:45

PR Newswire/CIIE

SZANGHAJ, 22 lipca 2022 r. /PRNewswire/ -- Główna platforma umożliwiająca dokonywanie zakupów na skalę międzynarodową, promowanie inwestycji, wymianę kulturową i otwartą współpracę, chińskie targi China International Import Expo (CIIE) cztery lata z rzędu święciły tryumfy i zostały uznane za publiczne dobro międzynarodowe, a także system wielostronnej wymiany handlowej i kluczowy element budowania otwartej, światowej gospodarki i społeczności walczącej o wspólną przyszłość ludzkości.

Od pierwszej edycji w 2018 r. skala i wpływ targów CIIE stale rosły. Powierzchnia wystawiennicza zwiększyła się z 270 000 metrów kwadratowych w 2018 r. do 366 000 metrów kwadratowych w 2021 r. Podczas ostatnich czterech edycji CIIE, wystawcy zaprezentowali ponad 1500 nowych produktów, technologii i usług oraz wstępnie zawarli transakcje, których wartość przekroczyła 270 mld USD.

W świetle zbliżającej się piątej edycji CIIE wystawcy międzynarodowi wyrazili nadzieję, że zdołają wziąć udział również w tegorocznej edycji targów zaplanowanej na listopad bieżącego roku.

Podczas przeprowadzonej niedawno ceremonii online zobowiązanie do uczestnictwa w piątej edycji CIIE podpisało ponad 30 liczących się spółek i instytucji, tym samym wyrażając zaufanie i poparcie dla chińskiego rynku.

Podczas ceremonii Marc-Antoine Jamet, sekretarz generalny LVMH, określił chiński rynek rynkiem tętniącym życiem, ogromnym i rozwijającym się, a także uznał go za główne źródło inspiracji dla grupy. Dodał też, że zorganizowanie targów CIIE zgodnie z planem, pomimo przeszkód związanych z pandemią COVID-19, jest dowodem na niezawodność Chin oraz jasnych perspektyw gospodarczych dla tego kraju.

Wśród firm zakontraktowanych do udziału w targach znalazły się nie tylko przedsiębiorstwa posiadające długoletnie związki z Chinami i targami CIIE, takie jak LVMH, Bristol-Myers Squibb czy Marubeni, ale także nowi gracze, między innymi Gilead Science, Rio Tinto czy BHP Billiton.

Jak dotąd zarezerwowano ponad 80 procent przewidzianej powierzchni wystawienniczej i wiadomo już, że w targach udział weźmie ponad 260 spółek oraz liderów branż notowanych w rankingu Fortune Global 500.

Udział w chińskich targach krajowych potwierdziło wiele państwa, a podczas Międzynarodowego Forum Ekonomicznego w Hongqiao stanowiącego część targów opublikowany zostanie nowy raport i indeks światowego otwarcia.

Dostępne miejsca szybko się wyczerpią przy tak ogromnej rzeszy chętnych do uczestnictwa. Już dziś zapisz się do udziału w piątej edycji targów! Zarejestruj się tutaj: https://www.ciie.org/exhibition/f/book/register?locale=en.

Zdjęcie - https://mma.prnewswire.com/media/1864544/5._CIIE.jpg

Logo - https://mma.prnewswire.com/media/1077995/Logo_CIIE.jpg