Pionierski operator centrum danych HKCOLO.NET z Hongkongu wita HKIX w swoim centrum

08.02.2017, 12:00aktualizacja: 08.02.2017, 12:00

HONGKONG, 8 lutego 2017 r. /PRNewswire/ - Firma HKCOLO.NET Limited z przyjemnością wita HKIX w swoim centrum. HKIX5 będzie od dziś gościć w zaawansowanym kompleksie chmury obliczeniowej Telehouse Hong Kong Cloud Computing Complex pod adresem 2 Chun Yat, TKOIE, Hongkong.

HKIX to neutralny, profesjonalny punkt dostępu do internetu w Hongkongu i jeden z największych punktów dostępu do internetu w rejonie Azji Pacyficznej. Punkt HKIX poszerza także zasięg protokołu POP, który od teraz będzie obejmował także centrum danych w odpowiedzi na zapotrzebowanie kolokacyjne ze strony klientów HKIX na dostęp do obszaru TKO. Poprzez poszerzenie HKIX klienci kompleksu chmury obliczeniowej Telehouse Hong Kong CCC będą mieli bezpośredni dostęp do HKIX bez konieczności łączenia się przez obwód lokalny, co z kolei obniży czas oczekiwania w centrum danych.

Jako pierwsze centrum danych, któremu udało się uzyskać najwyższą ocenę TIA Tier 4 i certyfikat na poziomie 4 w regionie finansowym obejmującym Chiny, Japonię, Koreę i Singapur, HKCOLO ma teraz szansę stać się węzłem spotkań, współpracy i wymiany ruchu wśród klientów HKIX.

"Cieszymy się z przyjęcia HKIX w naszym centrum. Zarówno klienci HKIX, jak i nasi klienci mogą teraz łączyć się szybciej i bardziej ekonomicznie. Lokalne pętle do HKIX z naszego centrum nie będą już problemem, a połączenie można nawiązać teraz w dzień, a nie jak dawniej w miesiąc. Usługi centrum danych w naszym centrum świadczone są przez operatora z certyfikatem TIA Tier 4 / Rated 4, a łączność zapewniana jest przez największego operatora dostępu do internetu w Azji. Oznacza to, że klienci centrum będą mogli korzystać z najbardziej niezawodnych usług w samym centrum świata biznesu. Zmiany te są kolejnym przykładem tego, w jaki sposób nasz zespół wspina się coraz wyżej i wprowadza jeszcze wyższy poziom usług, z których mogą korzystać nasi klienci. To dzięki naszej ciężkiej pracy Hongkong stał się miejscem docelowym dla międzynarodowych firm, które to właśnie tutaj umieszczają swoje najcenniejsze dane. Nadal będziemy pracować nad uczynieniem miasta najlepszym miejscem do prowadzenia działalności elektronicznej na całym świecie" - skomentował Andrew Pang, dyrektor zarządzający w firmie.

Źródło: HKCOLO Limited

KONTAKT: