PLAST-BOX SA zawarcie znaczącej umowy ramowej

22.09.2014, 16:16aktualizacja: 22.09.2014, 16:16

Raport bieżący 43/2014

Zarząd Przetwórstwa Tworzyw Sztucznych "PLAST-BOX" S.A. (Spółka, Emitent) informuje, iż w dniu 22 września 2014 r. podpisana została umowa dostawy pomiędzy Przetwórstwem Tworzyw Sztucznych "Plast-Box" S.A. jako odbiorcą a SLOVNAFT a.s. z siedzibą w Bratysławie, Słowacja (dalej SLOVNAFT).

Umowa ma charakter ramowy i została zawarta na czas określony do 31 grudnia 2014 roku. Przedmiotem umowy jest dostarczenie przez SLOVNAFT tworzywa sztucznego (polipropylenu), stosowanego przez spółki Grupy Kapitałowej Emitenta do produkcji wiader. Dostawy tworzywa w ramach Umowy ramowej realizowane są na podstawie indywidualnych zamówień.

Warunki Umowy nie odbiegają od warunków standardowych dla tego typu umów.

Na podstawie prognoz zakupu, przewidywaną wielkość obrotu z SLOVNAFT związaną z zawartym kontraktem szacuje się na 10.000.000 złotych.

Szacowana wartość umowy przekracza 10% wartości kapitałów własnych Przetwórstwa Tworzyw Sztucznych "PLAST-BOX" S.A. czym spełnia kryterium uznaniu umowy za znaczącą.

Więcej na: biznes.pap.pl

kom espi mra