PLATYNOWE INWESTYCJE SA (3/2017) Złożenie przez Emitenta zawiadomienia z art. 69B Ustawy o ofercie

16.01.2017, 18:47aktualizacja: 16.01.2017, 18:47

Raport bieżący z plikiem 3/2017

Podstawa prawna: Art. 70 pkt 1 Ustawy o ofercie - nabycie lub zbycie znacznego pakietu akcji

Zarząd PLATYNOWE INWESTYCJE S.A. informuje, że w dniu 16.01.2017r. w związku z rejestracją podwyższenia kapitału zakładowego Spółki o czym Emitent informował raportem bieżącym nr 2/2017 z dnia 13.01.2017r. skierował do Komisji Nadzoru Finansowego zawiadomienie w trybie art. 69 ust. 1 pkt. 1 ) w związku z art. 69B ust. 1 pkt. 1) ustawy o ofercie publicznej.

Zawiadomienie zostało skierowane do KNF w związku z faktem, że posiadane przez Emitenta papiery wartościowe obligacje spółki Słoneczne Inwestycje Sp. z o.o. w Warszawie oraz obligacje spółki ZAMZAW Sp. z o.o. w Warszawie o nabyciu których Emitent informował odpowiednio raportami bieżącymi nr 45/2016 oraz 46/2016 z dnia 07.12.2016r. w ramach prawa ich wykupu dają prawo Emitenta do otrzymania akcji serii F Spółki.

W załączeniu do niniejszego raportu Emitent przekazuje pełną treść zawiadomienia skierowanego do Komisji Nadzoru Finansowego.

Więcej na: http://biznes.pap.pl/pl/reports/espi/all,0,0,0,1

kom espi zdz