PMPG POLSKIE MEDIA SA Zakończenie skupu akcji własnych

10.12.2015, 19:39aktualizacja: 10.12.2015, 19:39

Raport bieżący 21/2015

Zarząd spółki pod firmą PMPG Polskie Media Spółka Akcyjna (dalej jako Spółka) informuje, że z dniem 6 grudnia 2015 r. zakończył realizację skupu akcji własnych. Powodem zakończenia skupu akcji własnych jest upływ terminu wskazanego w uchwale Walnego Zgromadzenia Spółki z dnia 6 grudnia 2010 roku.

Skup akcji własnych, prowadzony był na podstawie upoważnienia udzielonego uchwałą nr 3 w sprawie skupu akcji własnych Nadzwyczajnego Walnego Zgromadzenia Spółki z dnia 6 grudnia 2010 roku, o której Spółka poinformowała raportem bieżącym nr 36/2010 z dnia 6 grudnia 2010 roku. O rozpoczęciu skupu akcji własnych Spółka poinformowała raportem bieżącym nr 8/2011 z dnia 5 kwietnia 2011 roku. Upoważnienie do nabywania akcji własnych udzielone przez Walne Zgromadzenie Spółki w dniu 6 grudnia 2010 roku obejmowało nabycie akcji własnych w celu zaoferowania akcji do nabycia pracownikom spółek wchodzących w skład grupy kapitałowej Spółki w ramach programu motywacyjnego, zgodnie z art. 362 §1 pkt 2 Kodeksu spółek handlowych, lub innym celu, zgodnie z art. 362 §1 pkt 8 Kodeksu spółek handlowych.

Zarząd Spółki przekazuje informację podsumowującą skup akcji własnych Spółki:

• łączna ilość akcji nabytych przez Spółkę w ramach skupu akcji własnych wynosi 249.272 (wartość przed scaleniem - 2.492.720) i odpowiada 249.272 (wartość przed scaleniem - 2.492.720) głosom na Walnym Zgromadzeniu Spółki;

• łączna liczba nabytych akcji stanowi 2,4% udziału w kapitale zakładowym Spółki i ogólnej liczbie głosów na Walnym Zgromadzeniu Spółki;

• wartość nominalna jednej akcji wynosi 10 zł (wartość przed scaleniem - 1 zł), a łączna wartość nominalna skupionych akcji wynosi 2.492.720 zł;

• łączna wartość nabycia akcji wyniosła 1.649.093,29 zł;

• średnia jednostkowa cena nabycia akcji wyniosła 6,6 zł (wartość przed scaleniem - 0,66 zł).

Aktualnie, Spółka posiada łącznie 77.786 (wartość przed scaleniem - 777.860) akcji własnych, co stanowi 0,75% udziału w kapitale zakładowym Spółki oraz ogólnej liczbie głosów na Walnym Zgromadzeniu Spółki.

Więcej na: biznes.pap.pl

kom espi zdz