PMPG POLSKIE MEDIA SA Zbycie przez Emitenta części udziałów spółki zależnej

04.02.2016, 20:41aktualizacja: 04.02.2016, 20:41

Raport bieżący 5/2016

Zarząd spółki pod firmą PMPG Polskie Media S.A. z siedzibą w Warszawie (Emitent) informuje, że na podstawie umowy zawartej w dniu 4 lutego 2016 roku Emitent zbył na rzecz Michała Lisieckiego 151 udziałów w spółce pod firmą Orle Pióro Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie (Spółka). Cena za sprzedane udziały wyniosła 276.028,00 zł (dwieście siedemdziesiąt sześć tysięcy dwadzieścia osiem złotych). Spółka prowadzi działalność wydawniczą w zakresie czasopism. Osoba, która nabyła udziały Spółki jest powiązana z Emitentem w ten sposób, że jest głównym akcjonariuszem oraz członkiem Zarządu Emitenta.

Na skutek transakcji Emitent posiada 321 udziałów w Spółce, co stanowi 32,1% kapitału zakładowego oraz 32,1% udziału w ogóle głosów na zgromadzeniu wspólników. Pan Michał Lisiecki, który od czasu rozpoczęcia przez Spółkę działalności wydawniczej finansował rozwój Spółki, na skutek transakcji posiada 501 udziałów w Spółce, co stanowi 50,1% kapitału zakładowego oraz 50,1% udziału w ogóle głosów na zgromadzeniu wspólników. 178 udziałów w Spółce, które stanowią 17,8% kapitału zakładowego oraz 17,8% udziału w ogóle głosów na zgromadzeniu wspólników, posiada 10 osób fizycznych wchodzących w skład redakcji czasopism wydawanych przez Spółkę.

Więcej na: biznes.pap.pl

kom espi zdz