POLIMEX-MOSTOSTAL SA Dokonanie asymilacji akcji w KDPW

05.08.2015, 13:29aktualizacja: 05.08.2015, 13:29

Raport bieżący 90/2015

Zarząd Polimex-Mostostal S.A. z siedzibą w Warszawie ( Spółka) w nawiązaniu do raportów bieżących nr 88/2015 z dnia 30 lipca 2015 r. oraz 89/2015 z dnia 3 sierpnia 2015 r. zawiadamia, iż otrzymał informację o podjęciu w dniu 4 sierpnia 2015 r. przez Zarząd Krajowego Depozytu Papierów Wartościowych S.A. (KDPW) Uchwały nr 518/15 o postanowieniu dokonania asymilacji 37.550 ( trzydzieści siedem tysięcy pięćset pięćdziesiąt) akcji zwykłych na okaziciela Spółki w dniu 7 sierpnia 2015 r. oznaczonych kodem PLMSTSD00134 z 4.330.902.550 ( cztery miliardy trzysta trzydzieści milionów dziewięćset dwa tysiące pięćset pięćdziesiąt ) akcjami zwykłymi na okaziciela Spółki oznaczonymi kodem PLMSTSD00019.

Akcje objęte asymilacją otrzymują kod PLMSTSD00019

Zarząd KDPW stwierdza, że z dniem 7 sierpnia 2015 r. kodem PLMSTSD00019 oznaczonych jest 4.330.940.100 ( cztery miliardy trzysta trzydzieści milionów dziewięćset czterdzieści tysięcy sto) akcji zwykłych na okaziciela Spółki.

Więcej na: biznes.pap.pl

kom espi zdz