POLIMEX-MOSTOSTAL SA Uzgodnienie harmonogramu scalenia akcji, wyznaczenie dnia referencyjnego, złożenie wniosku o zawieszenie notowań akcji Emitenta

22.09.2015, 16:11aktualizacja: 22.09.2015, 16:11

Raport bieżący 100/2015

Zarząd Polimex-Mostostal S.A. z siedzibą w Warszawie przy al. Jana Pawła II 12 (dalej: "Spółka" "Emitent") informuje, że działając na podstawie uchwały nr 27 Zwyczajnego Walnego Zgromadzenia z dnia 17 czerwca 2015 r. w sprawie: scalenia (połączenia) akcji oraz zmiany Statutu Spółki, w dniu 22 września 2015 r. Emitent uzgodnił z Krajowym Depozytem Papierów Wartościowych S.A. oraz Giełdą Papierów Wartościowych w Warszawie S.A. harmonogram scalenia akcji Emitenta.

Zgodnie z harmonogramem Dniem Referencyjnym, w którym nastąpi ustalenie stanu posiadania akcji podlegających połączeniu w celu wyliczenia liczby akcji, które w ich miejsce powinny zostać zarejestrowane w wyniku połączenia, będzie dzień 6 października 2015 roku. Dzień scalenia akcji Emitenta został ustalony na 13 października 2015 roku.

Zarząd Emitenta informuje, że w celu wykonania operacji scalenia akcji Emitent złożył w dniu 22 września 2015 roku wniosek do Zarządu Giełdy Papierów Wartościowych w Warszawie S.A. o zawieszenie notowań akcji Emitenta w okresie od dnia 1 października 2015 roku do dnia 13 października 2015 roku włącznie. Wznowienie obrotu akcjami nastąpi 14 października 2015 roku

Mając na uwadze powyższe, Zarząd Emitenta zwraca się do Akcjonariuszy z prośbą o dostosowanie przed Dniem Referencyjnym stanu posiadania akcji Emitenta do przyjętego parytetu scalenia akcji (50:1) tj., w taki sposób, aby posiadana liczba akcji Spółki stanowiła jedno- lub wielokrotność liczby pięćdziesiąt.

Więcej na: biznes.pap.pl

kom espi zdz