POLIMEX-MOSTOSTAL SA zmiany w stanie posiadania akcji Emitenta

24.10.2014, 21:26aktualizacja: 24.10.2014, 21:26

Raport bieżący 163/2014

Zarząd Polimex-Mostostal S.A. ( dalej "Spółka") z siedzibą w Warszawie przy ul. Młynarskiej 42 informuje, iż w dniu dzisiejszym otrzymał od SPV Operator Sp. z o.o. z siedzibą w Katowicach , podmiot wchodzący w skład Grupy Kapitałowej Agencji Rozwoju Przemysłu S.A. z siedzibą w Warszawie(dalej "Operator" ), działającego zgodnie z art. 69 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o ofercie publicznej i warunkach wprowadzania instrumentów finansowych do zorganizowanego systemu obrotu oraz o spółkach publicznych, zawiadomienie o zmianie zaangażowania przez Operatora udziału w ogólnej liczbie głosów na walnym zgromadzeniu Spółki.

Przyczyną zmiany udziału w ogólnej liczbie głosów na walnym zgromadzeniu Spółki była rejestracja podwyższenia kapitału zakładowego w Spółce w dniu 22 października 2014 r. ( raport bieżący nr 160/2014 z dnia 23.10.2014r. ), w drodze emisji 2.863.571.852 akcji zwykłych na okaziciela serii R o wartości nominalnej 0,04 zł. każda, co powoduje, że kapitał zakładowy Spółki wynosi 173 237 605,68 zł. i dzieli się na 4.330.940.142 akcji, uprawniających do wykonywania 4.330.940.142 głosów na walnym zgromadzeniu Spółki.

W związku z powyższym, udział Operatora w kapitale zakładowym i ilości głosów na walnym zgromadzeniu Spółki, przy niezmiennym stanie posiadania 300.000 001 akcji, uległ zmniejszeniu z 20,44% do 6,92%.

Więcej na: biznes.pap.pl

kom espi amp/