POLMED SA (2/2017) Zawarcie istotnej dla Polmed S.A. umowy przez jej kontrahenta

12.04.2017, 20:47aktualizacja: 12.04.2017, 20:47

Raport bieżący 2/2017

Zarząd POLMED S.A. z siedzibą w Starogardzie Gdańskim informuje, iż dnia 12 kwietnia 2017 r. powziął informację o zawarciu w tym dniu pomiędzy Pocztowym Towarzystwem Ubezpieczeń Wzajemnych z siedzibą w Warszawie (dalej: PTUW) a spółkami z Grupy Energa (dalej: Energa) reprezentowanymi przez Energa S.A. z siedzibą w Gdańsku Generalnej Umowy Ubezpieczenia, której przedmiotem jest świadczenie usług ubezpieczenia zdrowotnego na rzecz pracowników Grupy Energa (i członków ich rodzin). POLMED S.A., jako podwykonawca PTUW, świadczyć ma usługi medyczne wynikające z powyższej umowy. Umowa została zawarta na okres 36 miesięcy, świadczenie usług rozpocząć się ma od dnia 1 lipca 2017 r.

POLMED S.A., na podstawie wcześniej zawartej umowy (z dnia 6 października 2016 r.) o współpracy z PTUW, świadczyć ma usługi polegające organizowaniu i wykonywaniu świadczeń medycznych należnych od PTUW dla pracowników Energa na zasadzie wyłączności. POLMED S.A. będzie uprawniona do wynagrodzenia od PTUW za świadczone przez siebie usługi obliczanego jako określona część składek ubezpieczeniowych należnych za dany miesiąc dla PTUW z tytułu realizacji umowy z Energa. Zarząd POLMED S.A. nie jest w chwili obecnej w stanie precyzyjnie określić wartości przedmiotowej umowy dla Emitenta, szacuje jednak w oparciu o dane z oferty przetargowej, że wartość przychodów z niej wynikających przez cały okres jej obowiązywania może wynieść maksymalnie 21 mln zł. Emitent jednak zwraca uwagę, iż na bazie dotychczasowych doświadczeń wynikających z realizacji podobnych kontraktów, szacunkowa wartość przychodu niniejszej umowy za cały okres jej realizacji może się zawierać w przedziale pomiędzy 15 do 18 mln zł.

Zawarcie przedmiotowej umowy przez kontrahenta Emitenta, tj. PTUW, Emitent uznał za informację poufną, jako że zdarzenie to prowadzi do uznania umowy łączącej POLMED S.A. oraz PTUW za istotną ze względu na szacowaną jej wartość dla Emitenta.

Więcej na: http://biznes.pap.pl/pl/reports/espi/all,0,0,0,1

kom espi zdz