POLMED SA Informacje o wiceprzewodniczącym rady nadzorczej

30.06.2014, 18:27aktualizacja: 30.06.2014, 18:27

Raport bieżący 27/2014

W nawiązaniu do raportu bieżącego nr 25/2014 z dnia 26 czerwca 2014 r. dotyczącego powołania Wiceprzewodniczącego Rady Nadzorczej, Zarząd POLMED S.A. z siedzibą w Starogardzie Gdańskim przekazuje do publicznej wiadomości, iż dnia 30 czerwca 2014 r. otrzymał od Pana Roberta Bożyka odpowiednie informacje i oświadczenia, których przekazanie wymagane jest przez §28 pkt 4-6 Rozporządzenia Ministra Finansów w sprawie informacji bieżących i okresowych [...].

W związku z powyższym Emitent przekazuje poniżej wymagane informacje.

Pan Robert Bożyk - Wiceprzewodniczący Rady Nadzorczej Polmed S.A.

Pan Robert Bożyk posiada wykształcenie wyższe. Ukończył Uniwersytet Łódzki, Wydział Finansów i Bankowości uzyskując stopień magistra ekonomii. Ponadto ukończył: (i) w 2005 roku Executive Master of Business Administration (MBA) na Uniwersytecie Warszawskim oraz Uniwersytecie Illinois w Urbana-Champaign, (ii) w 2005 roku studia podyplomowe, na kierunku Marketing i Zarządzanie na Uniwersytecie Warszawskim. Pan Robert Bożyk ukończył ponadto szereg kursów i szkoleń z zakresu finansów, ekonomii, inwestycji kapitałowych zarówno w Polsce, jak i zagranicą.

Pan Robert Bożyk jest wspólnikiem i Wiceprezesem Zarządu w spółce Krokus PE Sp. z o.o., gdzie pełni funkcję dyrektora inwestycyjnego zarządzając całym cyklem inwestycyjnym, charakterystycznym dla funduszu private equity. Od 2006 roku zajmuje również stanowisko Wiceprezesa Zarządu oraz jest wspólnikiem w Polonia FS Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie.

Zanim w 1996 roku dołączył do zespołu Krokus PE, pracował jako inspektor bankowy w PKO BP S.A., a następnie pełnił funkcję Senior Account Manager w Powszechnym Banku Gospodarczym S.A. w Łodzi. Opracowywał wówczas wiele projektów z zakresu finansowania przedsięwzięć inwestycyjnych przedsiębiorstw.

Ponadto Robert Bożyk zajmuje następujące stanowiska: (i) od 2007 roku Przewodniczący Rady Nadzorczej PPH Transsystem S.A. w upadłości likwidacyjnej z siedzibą w Woli Dalszej, (ii) od 2010 roku Przewodniczący Rady Nadzorczej Catermed S.A. z siedzibą w Krakowie oraz (iii) od 2012 roku Przewodniczący Rady Nadzorczej Polwax S.A. z siedzibą w Jaśle.

Pan Robert Bożyk jest Wiceprzewodniczącym Rady Nadzorczej w Polmed S.A. z siedzibą w Starogardzie Gdańskim od 2009 roku.

Nie istnieją powiązania rodzinne pomiędzy Panem Robertem Bożykiem a członkami Zarządu i Rady Nadzorczej Polmed S.A..

Zgodnie z otrzymanymi od Pana Roberta Bożyka oświadczeniami, nie prowadzi on działalności konkurencyjnej w stosunku do działalności wykonywanej przez Polmed S.A., nie uczestniczy w spółce konkurencyjnej do spółki Polmed S.A. jako wspólnik spółki cywilnej, spółki osobowej lub jako członek organu spółki kapitałowej i nie uczestniczy w innej konkurencyjnej osobie prawnej jako członek jej organu. Ponadto Pan Robert Bożyk nie figuruje w rejestrze dłużników niewypłacalnych, prowadzonym na podstawie ustawy z dnia 20 sierpnia 1997 r. o Krajowym Rejestrze Sądowym.

Szczegółowa podstawa prawna:

Rozporządzenie Ministra Finansów w sprawie informacji bieżących i okresowych przekazywanych przez emitentów papierów wartościowych oraz warunków uznawania za równoważne informacji wymaganych przepisami państwa niebędącego państwem członkowskim - § 5 ust. 1 pkt 22

Więcej na: biznes.pap.pl

kom espi pif/