POLSKI KONCERN MIĘSNY DUDA SA Polski Koncern Mięsny DUDA S.A. - wybór audytora sprawozdań finansowych

19.03.2015, 01:40aktualizacja: 19.03.2015, 01:40

Raport bieżący 14/2015

Zarząd Polskiego Koncernu Mięsnego DUDA S.A. z siedzibą wWarszawie (Emitent, Spółka) informuje, iż w dniu 18 marca 2015 roku Rada Nadzorcza Emitenta, działając na podstawie § 22 ust. 2 lit. g) Statutu Spółki dokonała wyboru podmiotu uprawnionego do badania sprawozdań finansowych w postaci spółki pod firmą Ernst & Young Audyt Polska spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp. k. z siedzibą w Warszawie KRS 0000481039, NIP: 526-020-79-76 (wpisaną na listę Krajowej Rady Biegłych Rewidentów pod numerem 130).

Przedmiotowy wybór nastąpił zgodnie z obowiązującymi przepisami oraz normami zawodowymi.

Z w/w podmiotem zawarta zostanie umowa:

a. przeglądu jednostkowego sprawozdania finansowego Polskiego Koncernu Mięsnego DUDA S.A. za okres od dnia 1 stycznia 2015 r. do 30 czerwca 2015 r. (zgodnie z Ustawą o rachunkowości oraz Krajowymi standardami rewizji finansowej);

b. przeglądu skonsolidowanego sprawozdania finansowego Grupy Kapitałowej Polskiego Koncernu Mięsnego DUDA S.A. za okres od 1 stycznia 2015 r. do 30 czerwca 2015 r. (zgodnie z Ustawą o rachunkowości oraz Krajowymi standardami rewizji finansowej);

c. badania jednostkowego sprawozdania finansowego Polskiego Koncernu Mięsnego DUDA S.A. za okres od 1 stycznia 2015 r. do 31 grudnia 2015 r. (zgodnie z Ustawą o rachunkowości oraz Krajowymi standardami rewizji finansowej);

d. badania skonsolidowanego sprawozdania finansowego Grupy Kapitałowej Polskiego Koncernu Mięsnego DUDA S.A. za okres od 1 stycznia 2015 r. do 31 grudnia 2015 r. (zgodnie z Ustawą o rachunkowości oraz Krajowymi standardami rewizji finansowej);

e. przeglądu jednostkowego sprawozdania finansowego Polskiego Koncernu Mięsnego DUDA S.A. za okres od dnia 1 stycznia 2016 r. do 30 czerwca 2016 r. (zgodnie z Ustawą o rachunkowości oraz Krajowymi standardami rewizji finansowej);

f. przeglądu skonsolidowanego sprawozdania finansowego Grupy Kapitałowej Polskiego Koncernu Mięsnego DUDA S.A. za okres od 1 stycznia 2016 r. do 30 czerwca 2016 r. (zgodnie z Ustawą o rachunkowości oraz Krajowymi standardami rewizji finansowej);

g. badania jednostkowego sprawozdania finansowego Polskiego Koncernu Mięsnego DUDA S.A. za okres od 1 stycznia 2016 r. do 31 grudnia 2016 r. (zgodnie z Ustawą o rachunkowości oraz Krajowymi standardami rewizji finansowej);

h. badania skonsolidowanego sprawozdania finansowego Grupy Kapitałowej Polskiego Koncernu Mięsnego DUDA S.A. za okres od 1 stycznia 2016 r. do 31 grudnia 2016 r. (zgodnie z Ustawą o rachunkowości oraz Krajowymi standardami rewizji finansowej);

Wybrany audytor współpracował już z Emitentem w zakresie przeglądu jednostkowych i skonsolidowanych śródrocznych sprawozdań finansowych za półrocza w latach 2010 - 2014 roku oraz badań jednostkowych i skonsolidowanych sprawozdań finansowych za lata obrotowe 2010 - 2014.

Ponadto, wybrany podmiot występował w charakterze doradcy Spółki w odniesieniu do jednostkowego oraz skonsolidowanego sprawozdania finansowego za rok obrotowy 2009.

Podstawa prawna: § 5 ust. 1 pkt 19 i § 25 Rozporządzenia Ministra Finansów z dnia 19 lutego 2009 roku w sprawie informacji bieżących i okresowych przekazywanych przez emitentów papierów wartościowych oraz warunków uznawania za równoważne informacji wymaganych przepisami prawa państwa niebędącego państwem członkowskim (Dz. U. z 2009 r., Nr 33, poz. 259).

Więcej na: biznes.pap.pl

kom espi zdz