Popularny serwis do sprawdzania historii pojazdu - autobaza.pl świętuje swoje 20 URODZINY!

15.04.2021, 06:00aktualizacja: 15.04.2021, 06:00

Autoiso Sp. z o.o. - grafika
Z tej okazji klienci otrzymują kody zniżkowe na zakup raportów.

W kwietniu przypada 20 rocznica działalności popularnego serwisu do sprawdzania historii pojazdu autobaza.pl. Serwis szczyci się dużym zakresem danych dla aut z poszczególnych krajów Europy, w tym popularnych w naszym kraju aut sprowadzanych z Niemiec, Francji, Belgii czy Holandii.

Historia serwisu rozpoczęła się już w 1996 roku. Jednak pod znaną i cenioną dziś marką autobaza.pl oficjalnie rozpoczęła działalność w kwietniu 2001 roku. Wtedy właśnie po raz pierwszy opracowana została prosta witryna umożliwiająca sprawdzanie legalności danego pojazdu, a klienci przestali być zdani jedynie na wątpliwe zapewnienia sprzedawców dotyczących nieskazitelnej historii pojazdu.

W 2001 roku serwis obsługiwał 28 marek pojazdów. Za pomocą dekodera można było otrzymać informacje o marce, modelu, roku produkcji pojazdu, rodzaju silnika oraz skrzyni biegów. W jego skład wchodziła także baza pojazdów skradzionych oraz obliczanie sumy kontrolnej.

Autobaza.pl okazała się bardzo pomocnym narzędziem, znacznie ułatwiającym podjęcie decyzji o zakupie używanego samochodu. Jej popularność rosła z roku na rok, co spowodowało na przestrzeni lat liczne zmiany i rozwój nowych niezwykle użytecznych funkcji. Pojawili się również naśladowcy.

Dzisiaj w autobazie można sprawdzić ponad 120 marek, a raporty historii pojazdu, zawierają kluczowe dla klientów dane takie jak np. odnotowane przebiegi, historyczne zdjęcia, a nawet odnotowane szkody łącznie z ich wyceną.

„Dziś autobaza.pl stanowi największą, niezależną bazę danych VIN z historią pojazdów dostępną na rynku europejskim”.

Z okazji obchodów dwudziestolecia autobaza.pl udostępniła kod rabatowy upoważniający do 25% zniżki na zakup raportów. Wystarczy przed wyborem metody płatności w pole z kodem zniżkowym wpisać hasło URODZINY.

Autoiso Sp. z o.o.

Autoiso Sp. z o.o. jest właścicielem serwisu autobaza.pl oferującym raporty historii pojazdu.

Od 20 lat autobaza.pl dostarcza klientom wiarygodnych danych dotyczących przeszłości pojazdu. W 2001 roku serwis zaczynał z bazą danych dla 28 marek, obecnie posiada ich ponad 120.

Autobaza.pl agreguje dane z wielu wiarygodnych i uznanych źródeł. Współpracujemy z zaufanymi podmiotami jak m.in. holenderska fundacja Nationale Auto Pas (NAP). Serwisowi autobaza.pl został również przyznany certyfikowany dostęp do National Motor Vehicle Title Information System (NMVTIS) czyli do Krajowego Systemu Informacji o tytułach pojazdów silnikowych w USA.

Zakres oferty jest wciąż powiększany i nieustannie aktualizowany. Oferujemy sprawdzanie historii pojazdu dla popularnych w Polsce aut z Niemiec, Francji, Belgii, Holandii, a nawet z USA. Od lat uczymy naszych klientów jak kupować auto na rynku wtórnym, przestrzegamy przed klasycznymi sztuczkami nieuczciwych sprzedawców i edukujemy w zakresie motoryzacji.

Autobaza.pl cieszy się ogromnym zaufaniem klientów i ma mocną pozycję na rynku. Użyteczność raportów autobaza.pl przełożyła się bezpośrednio na nasz sukces. Dziś autobaza.pl stanowi największą, niezależną bazę danych VIN z historią pojazdów dostępną na rynku europejskim.

Prowadzona przez nas działalność ma realny wpływ na jakość pojazdów oferowanych na rynku wtórnym w Polsce. Będziemy kontynuować naszą misję, aby jak najlepiej chronić interesy przyszłych kierowców i nabywców pojazdów używanych.

Nasza strona: www.autobaza.pl

Facebook: https://www.facebook.com/AutoBazaPL

You Tube: https://www.youtube.com/c/AutobazaVideoblog

Linkedin: https://www.linkedin.com/company/autoiso

Źródło informacji: Autoiso Sp. z o.o.

Data publikacji 15.04.2021, 06:00
Źródło informacji Autoiso Sp. z o.o.