PRAGMA INKASO SA Zawiadomienie o transakcjach na akcjach Spółki

28.04.2016, 17:26aktualizacja: 28.04.2016, 17:26

Raport bieżący 13/2016

Emitent informuje, iż w dniu 28 kwietnia 2016 r. otrzymał od spółki Pragma Finanse Sp. z o.o. z siedzibą w Tarnowskich Górach zawiadomienie o następującej treści:

"Działając w imieniu spółki Pragma Finanse Sp. z o.o. z siedzibą w Tarnowskich Górach, wpisanej do rejestru przedsiębiorców Krajowego Rejestru Sądowego pod numerem KRS 249467, na podstawie art. 69. ust. 2 pkt 2 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o ofercie publicznej i warunkach wprowadzania instrumentów finansowych do zorganizowanego systemu obrotu oraz o spółkach publicznych, niniejszym zawiadamiamy, iż w dniu 28 kwietnia 2016 Pragma Finanse Sp. z o.o. dokonała na Giełdzie Papierów Wartościowych w Warszawie S.A. transakcji nabycia 91.050 akcji na okaziciela w spółce Pragma Inkaso S.A. z siedzibą w Tarnowskich Górach (dalej Spółka). Akcje zostały nabyte w trybie transakcji sesyjnych zwykłych po średnim kursie 12,79 zł.

Przed dokonaniem transakcji Pragma Finanse posiadała w Spółce 1.564.500 akcji (42,51 % udziału w kapitale zakładowym) uprawniające do wykonywania 2.204.500 głosów (51,03 % wszystkich głosów), w tym 640 tys. akcji imiennych (17,39 % udziału w kapitale zakładowym) uprawniające do wykonywania 1.280.000 głosów (29,63 % wszystkich głosów) oraz 924.500 akcji na okaziciela (25,12 % udziału w kapitale zakładowym) uprawniające do wykonywania 924.500 głosów (21,40 % wszystkich głosów).

Po dokonaniu transakcji Pragma Finanse posiada w Spółce 1.655.550 akcji (44,99 % udziału w kapitale zakładowym) uprawniające do wykonywania 2.295.550 głosów (53,14 % wszystkich głosów), w tym 640 tys. akcji imiennych (17,39 % udziału w kapitale zakładowym) uprawniające do wykonywania 1.280.000 głosów (29,63 % wszystkich głosów) oraz 1.015.550 akcji na okaziciela (27,6 % udziału w kapitale zakładowym) uprawniające do wykonywania 1.015.550 głosów (23,51 % wszystkich głosów).

Podmioty zależne od Pragma Finanse nie posiadają akcji Spółki. Pragma Finanse ani podmioty od niej zależne nie zawarły umowy, o której mowa w art. 87 ust. 1 pkt 3 lit. c Ustawy o Ofercie, tj. umowy, której przedmiotem jest przekazanie uprawnienia do wykonywania prawa głosu w Spółce."

Więcej na: biznes.pap.pl

kom espi zdz