PROCAD SA (23/2021) Zgłoszenie wniosku akcjonariuszy o umieszczenie określonych spraw w porządku obrad Nadzwyczajnego Walnego Zgromadzenia PROCAD SA zwołanego na dzień 30 listopada 2021 r.

09.11.2021, 19:18aktualizacja: 09.11.2021, 19:19

Raport bieżący z plikiem 23/2021

Podstawa prawna: Art. 56 ust. 1 pkt 2 Ustawy o ofercie - informacje bieżące i okresowe

W nawiązaniu do raportu bieżącego nr 22/2021 z dnia 4 listopada 2021r. w sprawie zwołania Nadzwyczajnego Walnego Zgromadzenia PROCAD SA na dzień 30 listopada 2021r., Emitent informuje, iż w dniu 9 listopada 2021r. otrzymał od uprawnionych akcjonariuszy: Panów Jarosława Jarzyńskiego, Janusza Szczęśniaka, Pawła Kowalskiego i Macieja Horeczego ("Akcjonariusze"), działających na podstawie art. 401§1 Kodeksu spółek handlowych, żądanie dotyczące wprowadzenia następujących punktów do porządku obrad Nadzwyczajnego Walnego Zgromadzenia PROCAD SA zwołanego na dzień 30 listopada 2021r.:

1. Podjęcie uchwały w sprawie wycofania z obrotu akcji Spółki dopuszczonych do obrotu na rynku regulowanym oraz upoważnienia Zarządu Spółki do podjęcia czynności mających na celu wycofanie z obrotu akcji Spółki dopuszczonych do obrotu na rynku regulowanym.

2. Podjęcie uchwały w sprawie wyboru podmiotu prowadzącego rejestr akcjonariuszy.

Wniosek Akcjonariuszy zawiera następujące uzasadnienie rozszerzenia porządku obrad:

Wprowadzenie do porządku obrad obu punktów wynika z realizacji celu porozumienia akcjonariuszy zawartego 4 października 2021 roku przez: Jarosława Jarzyńskiego, Janusza Szczęśniaka, Pawła Kowalskiego i Macieja Horeczego w sprawie zgodnego współdziałania w celu wycofania akcji PROCAD SA z obrotu na rynku regulowanym.

Wniosek Akcjonariuszy zawiera projekty uchwał w sprawach nim objętych.

Spełniając żądanie Akcjonariuszy, Emitent dodał zgłoszone sprawy do porządku obrad Nadzwyczajnego Walnego Zgromadzenia oraz ogłasza niniejszym uzupełniony porządek obrad oraz treść proponowanych uchwał w załącznikach do niniejszego raportu.

Podstawa prawna: art. 401 § 1 i 2 Kodeksu spółek handlowych oraz par. 19 ust. 1 pkt. 3) Rozporządzenia Ministra Finansów z dnia 29 marca 2018 r. w sprawie informacji bieżących i okresowych przekazywanych przez emitentów papierów wartościowych oraz warunków uznawania za równoważne informacji wymaganych przepisami prawa państwa niebędącego państwem członkowskim.

Więcej na: http://biznes.pap.pl/pl/reports/espi/all,0,0,0,1

kom espi zdz