PROJPRZEM SA podjęcie uchwały przez zarząd spółki zależnej w sprawie utworzenia spółki na terenie Republiki Tureckiej

31.10.2014, 14:11aktualizacja: 31.10.2014, 14:11

Raport bieżący 32/2014

Zarząd Projprzem S.A. informuje, że w dniu 31 października 2014 roku Zarząd Promstahl GmbH (spółki w 100% zależnej od Projprzem S.A.) podjął uchwałę w sprawie założenia spółki zależnej na terenie Republiki Turcji w prowincji Istanbul. Przedmiotem działalności nowego podmiotu będzie produkcja i dystrybucja elementów konstrukcyjnych z metalu, konstrukcji metalowych, bram oraz innych urządzeń i elementów techniki przeładunkowej a także akcesoriów do nich. Założenie nowej spółki, która pośrednio będzie zależna od Projprzem S.A. jest związane z ekspansją Grupy Kapitałowej Projprzem S.A. na teren Turcji i krajów ościennych w zakresie sprzedaży urządzeń techniki przeładunku. Kapitał zakładowy tureckiej spółki wyniesie 240.000 lirów tureckich i będzie w 100% objęty przez Promstahl GmbH.

Więcej na: biznes.pap.pl

kom espi mra