PRZEDSIĘBIORSTWO HANDLU ZAGRANICZNEGO BALTONA SA (22/2018) Miesięczne przychody ze sprzedaży towarów i materiałów

07.09.2018, 11:44aktualizacja: 07.09.2018, 11:44

Raport bieżący z plikiem 22/2018

Podstawa prawna: Art. 17 ust. 1 MAR - informacje poufne.

Zarząd Przedsiębiorstwa Handlu Zagranicznego "Baltona" S.A. (dalej: Emitent) informuje, że:

- skonsolidowane przychody Grupy Kapitałowej w sierpniu 2018 roku wyniosły 46.441 tys. zł i były wyższe od wyników osiągniętych w analogicznym okresie ubiegłego roku o 54%;

- skonsolidowane przychody Grupy Kapitałowej za okres styczeń - sierpień 2018 wyniosły 312.817 tys. zł i były wyższe od wyników osiągniętych w analogicznym okresie ubiegłego roku o 25%;

Dodatkowo w załączeniu Emitent przekazuje informacje nt. sprzedaży zrealizowanej w ww. okresach w podziale na wyodrębnione segmenty biznesowe, tj. Sklepy (Travel Retail), Gastronomia (F&B) oraz B2B.

W nawiązaniu do raportu bieżącego nr 22/2015 Emitent informuje, iż ostateczne dane dotyczące miesięcznej sprzedaży mogą różnić się od danych zaprezentowanych w niniejszym raporcie bieżącym. Ostateczne dane dotyczące miesięcznej sprzedaży zostaną opublikowane w ramach odpowiedniego raportu okresowego. Dane sprzedażowe za okresy porównawcze różnią się od danych opublikowanych we wcześniejszych raportach bieżących głównie ze względu na różnice w kursach walut przyjętych do przeliczenia sprzedaży zrealizowanej w walutach obcych oraz korekty sprzedaży.

Szczegółowa podstawa prawna: Art. 17 ust. 1 MAR - informacje poufne.

Więcej na: http://biznes.pap.pl/pl/reports/espi/all,0,0,0,1

kom espi zdz