Przelewy24, Dotpay i eCard łączą siły

09.03.2020, 15:18aktualizacja: 09.03.2020, 15:18

Przelewy24, Dotpay, eCard - integracja
Przelewy24, Dotpay i eCard łączą siły, aby wspólnie zapewnić najszerszy wachlarz usług płatniczych na rynku, najwyższy poziom obsługi i kompleksowe rozwiązania technologiczne dla biznesu. 16 letnie doświadczenie w Polsce i na świecie, znajomość´ branży e-commerce, wymiana know-how pozwoli operatorom skonsolidować´ rynek, zapewniając wymierne korzyści zarówno partnerom biznesowym Przelewy24, Dotpay i eCard, jak i klientom indywidualnym.

„Dzięki integracji serwisu Przelewy24, Dotpay i eCard będziemy w stanie jeszcze sprawniej wprowadzać innowacje dla e-commerce, wykorzystując nasze wieloletnie doświadczenie i znajomość rynku. Pozwoli to na poszerzenie portfolio usług i produktów dla naszych partnerów biznesowych” - komentuje Piotr Kurczewski, prezes zarządu.

Ponadto, integracja operatorów pozwoli na umocnienie pozycji rynkowej na polskim i zagranicznym rynku płatności. Kluczowym brandem grupy jest marka Przelewy24.

„Integracja oznacza połączenie celów, łatwiejszy przepływ doświadczenia i najlepszych praktyk miedzy pracownikami Przelewy24 oraz Dotpay/eCard. Poszerzymy portfolio produktowe, zachowując najwyższą jakość´ oferowanych usług oraz zabezpieczymy rozwój w najbardziej obiecujących obszarach e-commerce i m-commerce” - dodaje Michał Bzowy, CIO&COO.

Oferty łączących się? spółek są? komplementarne, dzięki czemu w wyniku integracji powstanie uniwersalne portfolio, oferujące pełna? paletę? usług płatniczych. Obejmie ona m.in.: transakcje kartowe, przelewy elektroniczne oraz płatności mobilne.

„Synergia marek jest naturalna? odpowiedzią? na wyzwanie jakie rynek stawia przed cała? branża? fintech. Jesteśmy uczestnikami dużych zmian, zarówno jeśli chodzi o sposób dokonywania zakupów, wykorzystywane do tego urządzenia jak i rozwiązania płatnicze. Połączenie doświadczenia spółek w rożnych segmentach e-commerce, najlepszych praktyk i znajomości branży pozwoli nam zwiększyć zasięg rynkowy i sprostać oczekiwaniom partnerów biznesowych i klientów” - mówi Jacek Kinecki CCO.

KONTAKT:

Magdalena Grablewska