PRZETWÓRSTWO TWORZYW SZTUCZNYCH PLAST-BOX SA Zawiadomienie o zmianie stanu posiadania

25.05.2015, 14:26aktualizacja: 25.05.2015, 14:26

Raport bieżący 32/2015

Zarząd Przetwórstwa Tworzyw Sztucznych "PLAST-BOX" S.A. (Spółka) informuje, iż w dniu dzisiejszym Spółka otrzymała od Pana Krzysztofa Moski oraz spółki Gamrat S.A. zawiadomienie następującej treści:

"Zawiadomienie o zmianie stanu posiadania ogólnej liczby głosów na walnym zgromadzeniu spółki Przetwórstwo Tworzyw Sztucznych Plast-Box S.A. z siedzibą w Słupsku

Na podstawie art. 69 ust. 2 pkt 1 w zw. z art. 87 ust 1 pkt 5 ustawy z dnia 29 lipca 2005 roku o ofercie publicznej i warunkach wprowadzania instrumentów finansowych do zorganizowanego systemu obrotu oraz o spółkach publicznych (Dz. U. z 2013 r., poz. 1382) ("Ustawa o ofercie"), spółka Gamrat S.A z siedzibą w Jaśle ("Gamrat S.A."), jako strona łączącego ją z Panem Krzysztofem Moską, Prezesem Zarządu Gamrat S.A., porozumienia z art. 87 ust 1 pkt 5 Ustawy o ofercie, informuje, że doszło do zmiany, o ponad 2%, dotychczas posiadanego łącznie przez strony powyższego porozumienia udziału powyżej 10% ogólnej liczby głosów na walnym zgromadzeniu spółki Przetwórstwo Tworzyw Sztucznych Plast-Box S.A. z siedzibą w Słupsku ("Spółka"), w wyniku nabycia w dniu 25 maja 2015 r. przez Gamrat S.A. - w ramach transakcji pakietowej zawartej w obrocie giełdowym na Giełdzie Papierów Wartościowych w Warszawie S.A. - 400 000 akcji Spółki, stanowiących 0,95% udziału w kapitale zakładowym Spółki oraz 0,95% ogólnej liczby głosów na Walnym Zgromadzeniu Spółki, tj. uprawniających do wykonywania 400 000 głosów z akcji Spółki, która to transakcja spowodowała przekroczenie powyższego progu 2% ogólnej liczby głosów ["Zmiana Stanu Posiadania"].

Przed Zmianą Stanu Posiadania, zgodnie z poprzednio przekazanym zawiadomieniem (objętym raportem Spółki nr 41/2014 z dnia 15.09.2014 r.) strony ww. porozumienia posiadały łącznie 12 375 161 akcji Spółki, stanowiących 28,09% udziału w kapitale zakładowym Spółki oraz 28,09% ogólnej liczby głosów na Walnym Zgromadzeniu Spółki, tj. do wykonywania 12 375 161 głosów z akcji Spółki, z czego:

1) Gamrat S.A. posiadał samodzielnie 7 965 154 akcji Spółki, stanowiących 18,08% udziału w kapitale zakładowym Spółki oraz 18,08% ogólnej liczby głosów na Walnym Zgromadzeniu Spółki, tj. uprawniających do wykonywania 7 965 154 głosów z akcji Spółki;

2) Krzysztof Moska posiadał samodzielnie 4 410 007 akcji Spółki, stanowiących 10,01% udziału w kapitale zakładowym Spółki oraz 10,01% ogólnej liczby głosów na Walnym Zgromadzeniu Spółki, tj. uprawniających do wykonywania 4 410 007 głosów z akcji Spółki.

Po Zmianie Stanu Posiadania strony ww. porozumienia posiadają łącznie 12 915 154 akcji Spółki, stanowiących 30,79% udziału w kapitale zakładowym Spółki oraz 30,79% ogólnej liczby głosów na Walnym Zgromadzeniu Spółki, tj. do wykonywania 12 915 154 głosów z akcji Spółki, z czego:

1) Gamrat S.A. posiada samodzielnie 8 365 154 akcji Spółki, stanowiących 19,94% udziału w kapitale zakładowym Spółki oraz 19,94% ogólnej liczby głosów na Walnym Zgromadzeniu Spółki, tj. uprawniających do wykonywania 8 365 154 głosów z akcji Spółki;

2 Krzysztof Moska posiada samodzielnie 4 550 000 akcji Spółki, stanowiących 10,85% udziału w kapitale zakładowym Spółki oraz 10,85% ogólnej liczby głosów na Walnym Zgromadzeniu Spółki, tj. uprawniających do wykonywania 4 550 000 głosów z akcji Spółki.

Krzysztof Moska ani Gamrat S.A nie posiadają podmiotów zależnych, posiadających akcje Spółki.

Nie istnieją osoby, o których mowa w art. 87 ust 1 pkt 3 lit c) Ustawy o ofercie."

Więcej na: biznes.pap.pl

kom espi zdz