Quorum Software ogłasza zmiany w zespole kierowniczym

02.09.2022, 11:20aktualizacja: 02.09.2022, 11:25

Gene Austin ustąpi ze stanowiska dyrektora generalnego i zostanie prezesem zarządu.

Paul Langenbahn, prezes Quorum, zostanie dyrektorem generalnym firmy.

Zmiany służą przyspieszeniu realizacji wizji połączonych technologii opartych przede wszystkim na chmurze i mają być katalizatorem następnej fazy wzrostu.

HOUSTON--(BUSINESS WIRE)-- Quorum Software (Quorum), globalny lider branży oprogramowania dla sektora energetycznego, ogłosił dzisiaj, że dyrektor generalny Gene Austin ustąpi ze stanowiska i zostanie prezesem zarządu firmy, natomiast prezes Paul Langenbahn zastąpi Austina i będzie jednocześnie prezesem i dyrektorem generalnym spółki. Zmiana obowiązuje od 1 października.

„Praca na stanowisku dyrektora generalnego Quorum była dla mnie zaszczytem i przywilejem – powiedział Austin. – Ogromny wzrost w ostatnich czterech latach obejmujący sześć udanych przejęć i fuzję ze spółką Aucerna sprawił, że Quorum stał się liderem na globalnym rynku oprogramowania energetycznego, realizując z nawiązką cele przedsiębiorstwa w zakresie wzrostu rok do roku. Na podstawie mojej współpracy z Paulem przez ostatni rok i ogromu doświadczenia kierowniczego, jakie wnosi w zakresie technologii dla przedsiębiorstw mogę powiedzieć z całą pewnością, że jest odpowiednim liderem, aby kontynuować realizację wizji i strategii rozwoju firmy Quorum”.

Langenbahn jest prezesem Quorum od maja 2021 r., gdzie odpowiada przede wszystkim za nadzór nad światową działalnością firmy w aspekcie bezpośredniego kontaktu z klientem. Posiada ogromne doświadczenie jako członek starszego kierownictwa w zakresie zarządzania, sprzedaży i usług profesjonalnych dla globalnych dostawców technologii dla przedsiębiorstw. Był m.in. prezesem jednostki biznesowej ds. handlu w NCR Corporation i prezesem działu hospitality w Radiant Systems.

„Chciałbym podziękować Gene’owi i zarządowi za tę szansę przeprowadzenia Quorum przez następną fazę wzrostu, która przyniesie przemiany w spółce i całej branży – powiedział Langenbahn. – To bardzo ciekawe czasy dla branży ropy naftowej i gazu. Pojawia się nagląca potrzeba transformacji cyfrowej opartej na rozwiązaniach chmurowych, które pozwolą zapewniać szybkie, dokładne i umożliwiające podejmowanie decyzji dane dla kluczowych aspektów działalności spółek energetycznych z całego świata. Jestem przekonany, że kierunek, który nakreślił Gene, w połączeniu ze wzbogaceniem naszych najlepszych w swojej klasie rozwiązań przyczyni się do długoterminowego sukcesu firmy”.

„Jesteśmy niezmiernie wdzięczni za wielki wkład Gene’a w Quorum i za fundament, jaki położył on pod następną fazę rozwoju firmy – powiedział Scott Crabill, partner zarządzający, Thoma Bravo. – Oczekujemy, że współpraca z Paulem i zespołem kierowniczym przyczyni się do utrzymania naszego tempa i poczynienia postępów w realizacji misji spółki związanej z przemianą sektora energetycznego dzięki technologii”.

Więcej informacji o Quorum na stronie internetowej: www.quorumsoftware.com.

Quorum Software

Quorum Software jest czołowym dostawcą oprogramowania dla branży energetycznej na całym świecie, obsługującym ponad 1800 klientów reprezentujących cały łańcuch wartości branży energetycznej w 55 krajach. Rozwiązania opracowywane przez Quorum napędzają rozwój i rentowność spółek energetycznych poprzez łączenie ludzi, zadań i systemów z gotowymi danymi umożliwiającymi podejmowanie decyzji. Dwadzieścia lat temu wprowadziliśmy na rynek pierwsze w branży oprogramowanie dla działów księgowości elektrowni gazowych, a obecnie nasze rozwiązania usprawniają działania biznesowe dzięki standardom danych i integracjom napędzającym rozwój tego sektora. Globalny sektor energetyczny okazuje zaufanie ekspertom i aplikacjom firmy Quorum, w celu pomyślnego przeprowadzenia transformacji energetycznej, przy równoczesnym budowaniu wartości dzisiaj i w przyszłości. Więcej informacji znajduje się na stronie quorumsoftware.com.

Wersja źródłowa dostępna na stronie businesswire.com: https://www.businesswire.com/news/home/20220901005192/en/

Źródło: Quorum Software

KONTAKT: