RAEN SA (69/2023) Zawarcie przez spółkę zależną Seed Capital sp. z o.o. listu intencyjnego z Goldbeck Solar Polska Sp. z o.o. dotyczącego współpracy w rozwijaniu projektów farm fotowoltaicznych

22.12.2023, 15:32aktualizacja: 22.12.2023, 15:34

Raport bieżący 69/2023

Zarząd Raen S.A. z siedzibą w Warszawie (dalej: "Spółka") informuje, że w dniu 22 grudnia 2023 roku spółka zależna Seed Capital sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie (dalej: "Seed Capital") zawarła list intencyjny z Goldbeck Solar Polska Sp. z o.o. z siedzibą w Komornikach (dalej: 'Goldbeck") dotyczący rozwoju projektów instalacji fotowoltaicznych przez Seed Capital.

Goldbeck jest częścią grupy Goldbeck Solar GmbH, działającej w 20 krajach świata i będącej liderem na globalnym rynku OZE, specjalizującym się w projektowaniu i realizacji instalacji fotowoltaicznych. Firma ta, założona w 2001 roku w Niemczech, obecnie jest właścicielem projektów o łącznej mocy zainstalowanej przekraczającej 2,5 GWp.

W ramach umowy, Strony zamierzają wspólnie rozwijać projekty PV Trzemoszna i PV Pudłowiec do etapu uzyskania pozwolenia na budowę. Łączna szacowana moc zainstalowana dla obu projektów może wynieść 206 MWp.

Seed Capital dzięki tej współpracy poszerzy łączne portfolio projektów w trakcie realizacji, a tym samym zwiększy jeszcze swój udział w rynku usług deweloperskich w sektorze OZE w Polsce. Współpraca z Goldbeck wpłynie na rozwój Grupy Kapitałowej Raen S.A. i przyczyni się do osiągnięcia pozytywnych wyników finansowych.

Więcej na: http://biznes.pap.pl/pl/reports/espi/all,0,0,0,1

kom espi zdz