REDAN SA (18/2017) Zawiadomienie otrzymane w trybie art. 69 Ustawy o ofercie publicznej - informacja o transakcjach na akcjach Redan uprawniających do 17,4 % głosów w ogólnej liczbie głosów na Walnym Zgromadzeniu Spółki

08.06.2018, 19:30aktualizacja: 08.06.2018, 19:30

Raport bieżący z plikiem 18/2017

Podstawa prawna: Art. 70 pkt 1 Ustawy o ofercie - nabycie lub zbycie znacznego pakietu akcji

Zarząd Redan SA (dalej "Redan", "Spółka" lub "Emitent"), informuje, iż w dniu 08 czerwca 2018 r. Emitent otrzymał od Piengjai Wiśniewskiej oraz Redral Sp. z o.o. sp. k. z siedzibą w Łodzi zawiadomienia w trybie art. 69 Ustawy o ofercie, o dokonanej transakcji na akcjach Spółki.

Przedmiotem transakcji było:

- przeniesienie na Piengjai Wiśniewską całego majątku likwidowanej spółki - Redral Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością Spółki komandytowej, tj:

a) 5.300.000 (pięć milionów trzysta tysięcy) sztuk akcji zwykłych na okaziciela, zdematerializowanych, zdeponowanych w Krajowym Depozycie Papierów Wartościowych SA pod numerem ISIN PLREDAN00019, przetrzymywanych na rachunku papierów wartościowych prowadzonym przez Dom Maklerski PKO Banku Polskiego o nr 88 1020 1068 2003 0000 1022 5611, spółki pod firmą: REDAN Spółka Akcyjna z siedzibą w Łodzi, przy ulicy Żniwnej nr 10/14, zarejestrowanej w rejestrze przedsiębiorców Krajowego Rejestru Sądowego pod nr KRS 0000039036, o wartości nominalnej jednej akcji wynoszącej 1 (jeden) złoty, czyli o łącznej wartości nominalnej wynoszącej 5.300.000,00 (pięć milionów trzysta tysięcy) złotych o wartości rynkowej wynoszącej 5.565.000,00 (pięć milionów pięćset sześćdziesiąt pięć tysięcy) złotych

b) 880.851 (osiemset osiemdziesiąt tysięcy osiemset pięćdziesiąt jeden) sztuk akcji zwykłych na okaziciela, zdematerializowanych, zdeponowanych w Krajowym Depozycie Papierów Wartościowych SA pod numerem ISIN PLREDAN00019, przetrzymywanych na rachunku papierów wartościowych prowadzonym przez BZ WBK o nr 87 1090 1867 0000 0000 8354 1439, spółki pod firmą: REDAN Spółka Akcyjna z siedzibą w Łodzi, przy ulicy Żniwnej nr 10/14, zarejestrowanej w rejestrze przedsiębiorców Krajowego Rejestru Sądowego pod nr KRS 0000039036 o wartości nominalnej jednej akcji wynoszącej 1 (jeden) złoty, czyli o łącznej wartości nominalnej wynoszącej 880.851,00 (osiemset osiemdziesiąt tysięcy osiemset pięćdziesiąt jeden) złotych, o wartości rynkowej wynoszącej 924.893,55 (dziewięćset dwadzieścia cztery tysiące osiemset dziewięćdziesiąt trzy i 55/100) złotych

c) 918.181 (dziewięćset osiemnaście tysięcy sto osiemdziesiąt jeden) sztuk akcji zwykłych na okaziciela, zdematerializowanych, zdeponowanych w Krajowym Depozycie Papierów Wartościowych SA pod numerem ISIN PLREDAN00019, przetrzymywanych na rachunku papierów wartościowych prowadzonym przez BDM S.A. o nr 36029516, spółki pod firmą: REDAN Spółka Akcyjna z siedzibą w Łodzi, przy ulicy Żniwnej nr 10/14, zarejestrowanej w rejestrze przedsiębiorców Krajowego Rejestru Sądowego pod nr KRS 0000039036 o wartości nominalnej jednej akcji wynoszącej 1 (jeden) złoty, czyli o łącznej wartości nominalnej wynoszącej 918.181,00 (dziewięćset osiemnaście tysięcy sto osiemdziesiąt jeden) złotych, o wartości rynkowej wynoszącej 964.090,05 (dziewięćset sześćdziesiąt cztery tysiące dziewięćdziesiąt i 05/100 ) złotych.

Powyższa zmiana wynikała z podjęcia uchwały wspólników Redral Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością Spółka komandytowa o rozwiązaniu spółki bez przeprowadzania likwidacji i przyznaniu majątku rozwiązanej spółki Pani Piengjai Wiśniewskiej.

- oraz sprzedaży przez Redral sp. z o.o. sp.k. na rzecz p. Piengjai Wiśniewskiej 1 akcji imiennej Redan SA, o wartości rynkowej wynoszącej 1,05 PLN.

Transakcje miały miejsce w dniu 04 czerwca 2018 r.

Po transakcji liczba akcji należąca do Piengjai Wiśniewskiej, wraz z podmiotem zależnym Ores Sp. z o.o., zwiększyła się do 9 130 667 akcji zwykłych na okaziciela oraz 1 akcji imiennej, uprzywilejowanej co do głosu. Akcje te uprawniają do wykonywania 9 130 669, tj. 22,4% głosów na walnym zgromadzeniu Redan. Zaś liczba akcji należąca do Radosława Wiśniewskiego, wraz z podmiotem zależnym Redral Sp. z o.o. sp. k., zmalała do 13 981 345 akcji, uprawniających do wykonywania 18 686 144 głosów na walnym zgromadzeniu. Głosy te stanowią 45,8% wszystkich głosów na WZA.

Równocześnie, opisywana transakcja nie wpłynęła ani na liczbę akcji Spółki REDAN S.A. posiadanych łącznie przez Akcjonariuszy objętych Porozumieniem z dnia 09 maja 2016 roku (o którym Zarząd Redan SA informował wyczerpująco w dniu 10 maja 2016 roku, w raporcie bieżącym nr 10/2016), które nadal obowiązuje, ani na ich udział procentowy w kapitale zakładowym i liczbę głosów z tych akcji.

Treść otrzymanych powiadomień w trybie art. 69 Ustawy o ofercie Spółka przekazuje w załączniku.

Więcej na: http://biznes.pap.pl/pl/reports/espi/all,0,0,0,1

kom espi zdz