REDAN SA Nowy Skład Rady Nadzorczej Redan S.A.

22.06.2015, 23:09aktualizacja: 22.06.2015, 23:09

Raport bieżący 18/2015

W nawiązaniu do raportu bieżącego nr 17/2015 Zarząd Redan S.A. informuje, że w dniu

18 czerwca 2015 roku powołano nową radę nadzorczą Redan S.A., która ukonstytuowała się na swoim pierwszym posiedzeniu w dniu 18 czerwca 2015 roku.

Obecnie Rada Nadzorcza Redan S.A. działa w składzie:

Sławomir Lachowski - Przewodniczący Rady

Pan Sławomir Lachowski

• Ukończył z wyróżnieniem Szkołę Główną Planowania i Statystyki na wydziale Handlu w Warszawie, jest absolwentem studiów podyplomowym w zakresie makroekonomii na Uniwersytecie Jana Gutenberga w Moguncji (1980/1981 i 1988/1989) oraz na Uniwersytecie w Zurychu (1984)

• Posiada wieloletnie doświadczenie w bankowości. Wieloletni członek zarządu polskich banków, ostatnio Prezes Zarządu BRE Bank SA, poprzednio Wiceprezes Zarządu PKO BP SA, wcześniej PBG S.A. w Łodzi. Twórca nowego modelu detalicznego banku internetowego o charakterze innowacji przełomowej i wdrożenie go z sukcesem w Polsce (mBank). Członek Rad Nadzorczych liczących się instytucji finansowych takich jak BRE Bank Hipoteczny, Intermarket Bank AG, BRE Wealth Management, Hochtief Construction AG i inne.

• Pan Sławomir Lachowski złożył oświadczenie, że jest kandydatem niezależnym w rozumieniu Dobrych Praktyk spółek notowanych na GPW.

Leszek Kapusta - Wiceprzewodniczący Rady

Pan Leszek Kapusta

• posiada wykształcenie wyższe (mgr historii), ukończył Wydział Filozoficzno- Historyczny Uniwersytetu Łódzkiego. Studiował również w Polsko-Amerykańskim Centrum Zarządzania (program Maryland State University i Uniwersytetu Łódzkiego).

• Pan Leszek Kapusta posiada wieloletnie doświadczenie w pracy w organach Spółek kapitałowych zarówno w na stanowiskach zarządczych jak i nadzorczych.

• Pan Leszek Kapusta złożył oświadczenie, że jest kandydatem niezależnym w rozumieniu Dobrych Praktyk spółek notowanych na GPW

Piengjai Wiśniewska - Członek Rady

Pani Piengjai Wiśniewska

• Ukończyła Assumption Business Admistration University w Bangkoku. Jest absolwentem California State University w San Bernardino (USA ), gdzie uzyskała tytuł MBA.

• Na przestrzeni ostatnich dwudziestu lat zarządzała i była właścicielem spółek handlowych, dzięki którym zdobyła ogromne doświadczenie w zakresie współpracy z dostawcami z Dalekiego Wschodu, w szczególności import odzieży.

• Pani Piengjai Wiśniewska posiada 15,87% głosów na WZA Redan S.A. złożyła w związku tym oświadczenie, że nie jest kandydatem niezależnym w rozumieniu Dobrych Praktyk spółek notowanych na GPW.

Monika Kaczorowska - Członek Rady

Pani Monika Kaczorowska

• posiada wykształcenie z dziedziny finansów, ekonomii i rachunkowości, a także wieloletnie doświadczenie w rachunkowości i finansach. W roku 1997 ukończyła Uniwersytet Łódzki na Wydziale Zarządzania, kierunek: Zarządzanie i Marketing, specjalizacja: Rachunkowość i zarządzanie finansowe, a w 2001 roku uzyskała świadectwo kwalifikacyjne Ministerstwa Finansów uprawniające do usługowego prowadzenia ksiąg rachunkowych. Posiada bogate doświadczenie w pracy na stanowisku Głównej Księgowej zarówno w jednostkach prywatnych jak i budżetowych.

• Pani Monika Kaczorowska złożyła oświadczenie, że jest kandydatem niezależnym w rozumieniu Dobrych Praktyk spółek notowanych na GPW

Jacek Jaśkiewicz- Członek Rady

Pan Jacek Jaśkiewicz

• Ukończył Wydział Ekonomiki i Organizacji w Wyższej Szkole Inżynierskiej im. Kazimierza Pułaskiego w Radomiu, ze specjalnością ekonomika i organizacja przemysłu. Ukończył także Podyplomowe Studia Menedżerskie na dwóch kierunkach: Planowanie oraz Marketing - zorganizowane przez Polsko- Amerykański Instytut Zarządzania, Politechnikę Lubelską oraz Uniwersytet Illinois (USA) z nagrodą rektora dla najlepszego studenta roku.

• Posiada również dyplom Postgraduate Management Studies Certificate - Business Planning & Marketing Program wydany przez Uniwersytet Illinois. Ukończył kurs oraz zdał, zorganizowany przez Ministerstwo Skarbu Państwa, egzamin dla Kandydatów na Członków Rad Nadzorczych w Spółkach Skarbu Państwa. Ukończył kurs dla audytorów wewnętrznych systemu jakości ISO.

• Karierę zawodową rozpoczął w 1994 roku w Thermoplast Distribution. Nastepnie pracował w Global Service gdzie był. m.in. Członkiem Zarządu oraz Marketing Manager'em. Od 1998 roku związany jest z firmą P.P.H. Bingo, gdzie zajmuje stanowisko Dyrektora ds. Rozwoju.

• Pan Jacek Jaśkiewicz złożył oświadczenie, że jest kandydatem niezależnym w rozumieniu Dobrych Praktyk spółek notowanych na GPW.

Emitent informuje, że informacja o wyborze nowych członków Rady Nadzorczej zawarta była również w Raporcie bieżącym 17/2015 w przedmiocie uchwał podjętych na ZWZA.

Więcej na: biznes.pap.pl

kom espi zdz