REDAN SA wypełnienie kolejnych warunków Umowy Inwestycyjnej i planowany termin zawarcia umowy sprzedaży akcji Adesso SA

04.11.2014, 19:57aktualizacja: 04.11.2014, 19:57

Raport bieżący 42/2014

Zarząd Redan SA informuje, że zostały wypełnione kolejne warunki zawieszające określone w umowie inwestycyjnej ("Umowa Inwestycyjna"), o której Redan informował w raporcie bieżącym nr 23/2014 w dniu 29 sierpnia 2014 roku, zmienionej aneksem nr 1 (raport bieżący nr 27/2014 z dnia 30 września 2014 roku) oraz aneksami nr 2 i 3 (raport bieżący nr 31/2014 z dnia 15 października 2014 r.). O wypełnieniu wcześniejszych warunków zawieszających Redan informował także w raporcie bieżącym nr 36/2014 z dnia 21 października 2014 r i 38/2014 z dnia 28 października 2014 r. oraz 39/2014 z dnia 31 października 2014 r.

Kolejne wypełnione warunki zawieszające to:

1) W dniu 3 listopada 2014 r. Adesso SA otrzymała od Redan SA bezwarunkową i nieodwołaną ofertę nabycia wszystkich udziałów w Adesso Sp. z o.o - spółce wynajmującej magazyn obsługujący sieć sklepów Textilmarket;

2) W dniu 4 listopada 2014 stwierdzono prawomocność postanowienia z dnia 16 października 2014 roku o rejestracji podwyższenia kapitału zakładowego Adesso SA przez emisję akcji serii B.

W związku z powyższym jedynym pozostałym do wypełnienia warunkiem zawieszającymi wykonanie Umowy Inwestycyjnej jest złożenie 21 Concordia 1 s.a.r.l. przez Redan SA i Adesso SA zapewnień i oświadczeń dotyczących sprzedawanych akcji i stanu Adesso SA na dzień transakcji sprzedaży. Wypełnienie tego warunku jest możliwe tuż przed zawarciem transakcji sprzedaży akcji oraz jest zależne jedynie od Redan SA i Adesso SA.

W związku z powyższym na dzień 05 listopada 2014 r. jest planowane wykonanie Umowy Inwestycyjnej między innymi poprzez zrealizowanie sprzedaży akcji serii C Adesso SA uprawniających do wykonywania 25,12% głosów na walnym zgromadzeniu akcjonariuszy Adesso SA na rzecz 21 Concordia 1 s.a.r.l za cenę w wysokości 35 000 000,00 zł.

Więcej na: biznes.pap.pl

kom espi mra