REMAK-ENERGOMONTAŻ SA (21/2023) Zawarcie Umowy.

15.12.2023, 12:34aktualizacja: 15.12.2023, 12:35

Raport bieżący 21/2023

Remak-Energomontaż S.A. ("Emitent", "Spółka", "Wykonawca") informuje, że w dniu 15 grudnia 2023 roku zawarł umowę (dalej jako "Umowa") z LEROUX ET LOTZ TECHNOLOGIES z siedzibą w Nantes, Francja (dalej jako "Zamawiający").

Przedmiotem Umowy jest wykonanie montażu mechanicznego - pakiet 1 : Kocioł, rurociągi, urządzenia, kanały oraz silosy w Nogent-sur-Seine, we Francji, w ramach inwestycji realizowanej przez Zamawiającego dla odbiorcy końcowego, tj.: SAICA Paper France.

Wartość Umowy wynosi 3.360.000,00 EURO netto (równowartość 14.481.600,00 PLN). Wynagrodzenie ma charakter ryczałtowy, a powyższa kwota nie uwzględnia wykonania zakresu opcjonalnego.

Zgodnie z Umową prace rozpoczynają się po jej zawarciu, a jako przewidywany termin ich zakończenia wskazano październik 2024 roku.

Umowa zawiera kary umowne, których łączną wysokość ograniczono do 15 % wartości Umowy netto. Całkowita odpowiedzialność Wykonawcy wobec Zamawiającego tytułem realizacji Umowy, ograniczona jest do kwoty 4.000.000,00 EURO, w tym odpowiedzialność Wykonawcy z tytułu ewentualnych szkód następczych i pośrednich, a także z tytułu utraconych korzyści jest ograniczona do kwoty 500.000,00 EURO. Ograniczenie odpowiedzialności nie ma zastosowania w przypadku rażącego niedbalstwa lub szkód na osobie.

Zdarzenie zostało uznane za istotne ze względu na jego wartość i znaczenie dla Emitenta.

Więcej na: http://biznes.pap.pl/pl/reports/espi/all,0,0,0,1

kom espi zdz