ROBYG SA ROBYG S.A. - Emisja obligacji serii M przez ROBYG S.A.

06.02.2015, 21:25aktualizacja: 06.02.2015, 21:25

Raport bieżący 14/2015

Zarząd ROBYG S.A. z siedzibą w Warszawie ("Spółka"), niniejszym informuje, że w dniu 6 luty 2015 roku Spółka wyemitowała w ramach oferty prywatnej 200.000 sztuk obligacji na okaziciela serii M Spółki o wartości nominalnej 100,00 zł każda i łącznej wartości emisyjnej 20.000.000,00 zł ( "Obligacje").

Obligacje podlegają zmiennemu oprocentowaniu w wysokości stawki WIBOR dla sześciomiesięcznych depozytów bankowych w PLN (WIBOR6M) powiększonej o marżę, naliczonemu w skali roku od wartości nominalnej Obligacji, przy czym odsetki będą wypłacane z dołu co sześć miesięcy poczynając od daty emisji, a ich wysokość będzie podlegać zmianie w zależności od zmiany stawki WIBOR dla sześciomiesięcznych depozytów bankowych w PLN (WIBOR6M).

Cel emisji Obligacji nie został określony.

Ostateczny termin wykupu Obligacji został ustalony na dzień 6 luty 2019 roku z możliwością wcześniejszego wykupu Obligacji przez Spółkę po upływie dwóch lat od daty emisji.

Wykup Obligacji nastąpi według ich wartości nominalnej.

Obligacje nie mają formy dokumentu i zostały zapisane w ewidencji prowadzonej przez Krajowy Depozyt Papierów Wartościowych S.A.

Spółka zamierza ubiegać się o wprowadzenie Obligacji do alternatywnego systemu obrotu na rynku Catalyst, o czym Spółka poinformuje odrębnym raportem bieżącym.

Jednocześnie Zarząd Spółki informuję, iż łączna wartość emisji Obligacji Serii M stanowiła mniej niż 10% wartości kapitałów własnych Spółki.

Więcej na: biznes.pap.pl

kom espi zdz