ROBYG SA ROBYG S.A. - Zawiadomienie o nabyciu pakietu akcji ROBYG S.A., o którym mowa w art. 69 ustawy o ofercie publicznej i warunkach wprowadzania instrumentów finansowych do zorganizowanego systemu obrotu oraz o spółkach publicznych, będącym jednocześn

12.06.2015, 20:51aktualizacja: 12.06.2015, 20:51

Raport bieżący z plikiem 60/2015

Podstawa prawna: Art. 70 pkt 1 Ustawy o ofercie - nabycie lub zbycie znacznego pakietu akcji

Zarząd ROBYG S.A. z siedzibą w Warszawie ("Spółka") niniejszym informuje, że w dniu 12 czerwca 2015 roku otrzymał zawiadomienia od Pana Oscara Kazanelsona, Przewodniczącego Rady Nadzorczej o transakcji nabycia, zgodnie z którymi w dniu 12 czerwca 2015 roku, Pan Oscar Kazanelson nabył 18.500.009 akcji Spółki, reprezentujących ok. 7% głosów w ogólnej liczbie głosów w Spółce. Zawiadomienia te stanowią załącznik do niniejszego raportu.

Ponadto, w nawiązaniu do raportu bieżącego nr 49/2015 z dnia 13 maja 2015 roku Zarząd informuje, że w dniu 12 czerwca 2015 roku Pan Kazanelson podpisał z Panem Arturem Ceglarzem, Panem Eyal Keltsh (członkami Zarządu Spółki) oraz Panem Alex Goor (Przewodniczącym Rady Nadzorczej ROBYG Construction sp. z o.o.) odrębne listy intencyjne, w których Pan Kazanelson potwierdził intencję sprzedaży części nabytych akcji, a Pan Artur Ceglarz, Pan Eyal Keltsh oraz Pan Alex Goor potwierdzili ich intencję co do nabycia, bezpośrednio lub pośrednio, tych akcji od Pana Oscara Kazanelsona, przy czym Pan Artur Ceglarz potwierdził zamiar nabycia 200.000 akcji, Pan Eyal Keltsh 300.000 akcji, a Pan Alex Goor 3.700.000 akcji, z zastrzeżeniem, że wszystkie akcje zostaną nabyte na warunkach zbliżonych do warunków, na których akcje zostały nabyte przez Pana Kazanelsona, natomiast zamknięcie transakcji nastąpi do 15 października 2015 roku, o ile strony nie uzgodnią inaczej.

Podstawa prawna:

Art. 70 ust. 1 ustawy o ofercie publicznej i warunkach wprowadzania instrumentów finansowych do zorganizowanego systemu obrotu z dnia 29 lipca 2005 roku oraz o spółkach publicznych oraz art. 160 ust. 4 ustawy z dnia 29 lipca 2005 roku o obrocie instrumentami finansowymi.

Więcej na: biznes.pap.pl

kom espi zdz