ROBYG SA ROBYG S.A. - Zawiadomienie o transakcji na akcjach ROBYG S.A., o której mowa w art. 160 ustawy o obrocie instrumentami finansowymi oraz informacja o zmianie terminu nabycia akcji ROBYG S.A. przez Zarząd ROBYG S.A.

16.10.2015, 15:55aktualizacja: 16.10.2015, 15:55

Raport bieżący z plikiem 102/2015

Podstawa prawna: Art. 160 ust 4 Ustawy o obrocie - informacja o transakcjach osób mających dostęp do informacji poufnych

Zarząd ROBYG S.A. z siedzibą w Warszawie ("Spółka") niniejszym informuje, że w dniu 16 października 2015 roku otrzymał zawiadomienia od Pana Oscara Kazanelsona, Przewodniczącego Rady Nadzorczej Spółki oraz od Pana Artura Ceglarza, Wice-Prezesa Zarządu Spółki, o transakcji na akcjach Spółki, zgodnie z którymi Pan Kazanelson w nawiązaniu do listu intencyjnego zawartego z Panem Arturem Ceglarzem w dniu 12 czerwca 2015 roku dotyczącego tej transakcji, o którym Spółka informowała raportem bieżącym nr. 60/2015 z dnia 12 czerwca 2015 roku, sprzedał w dniu 14 października 2015 roku Panu Ceglarzowi 200.000 akcji Spółki. Zawiadomienia te stanowią załącznik do niniejszego raportu.

Ponadto, w nawiązaniu do raportu bieżącego nr 49/2015 z dnia 13 maja 2015 roku oraz raportu bieżącego nr 60/2015 z dnia 12 czerwca 2015 roku, Zarząd informuje, że w dniu 15 października 2015 roku Pan Kazanelson podpisał z Panem Eyal Keltsh (Wice-Prezesem Zarządu Spółki) oraz Panem Alex Goor (Przewodniczącym Rady Nadzorczej ROBYG Construction sp. z o.o.) aneksy do listów intencyjnych, zgodnie z którymi termin na nabycie akcji Spółki przez Pana Eyal Keltsh oraz Pana Alex Goor od Pana Oscara Kazanelsona, o czym Spółka informowała raportem bieżącym nr 60/2015 z dnia 12 czerwca 2015 roku, został przesunięty do dnia 30 listopada 2015 roku, o ile strony nie uzgodnią inaczej.

Więcej na: biznes.pap.pl

kom espi zdz