RUBICON PARTNERS SA Zawarcie przez spółkę zależną umowy sprzedaży akcji

22.05.2014, 20:16aktualizacja: 22.05.2014, 20:16

Raport bieżący 42/2014

W nawiązaniu do raportu bieżącego nr 34/2014 oraz 36/2014, Zarząd spółki Rubicon Partners Spółka Akcyjna z siedzibą w Warszawie ("Rubicon Partners"; "Spółka") informuje, że w dniu 22 maja 2014 roku spółka Rubid 1 Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością ("Rubid") - spółka zależna w 100% od Rubicon Partners SA - zawarła Umowę Sprzedaży Akcji pomiędzy spółką Posella Limited z siedzibą na Cyprze ("Kupujący 1; "Posella") oraz ze spółką Frinanti Limited z siedzibą na Cyprze ("Kupujący 2"; "Frinanti") o której spółka Rubicon Partners informowała w raporcie bieżącym nr 34/2014 w punkcie 2.

W wyniku zawartej ww Umowy Sprzedaży 599 346 akcji spółki Rankomat.pl Spółka Akcyjna z siedzibą w Warszawie za cenę 175 403 zł zostają wyczerpane roszczenia Stron o zawarcie Umowy Przyrzeczonej o której była mowa w Warunkowej Umowie i Przedwstępnej Umowie Sprzedaży Akcji zawartej w dniu 9 maja 2014, o której spółka informowała raportem bieżącym nr 34/2014 z dnia 9 maja 2014.

Jednocześnie, Strony potwierdziły, że ustalenia dotyczące korekty ceny o której Spółka informowała w raporcie 34/2014 zachowują moc.

Podstawa Prawna:

§ 5 ust. 3) Rozporządzenia Ministra Finansów z dnia 19 lutego 2009 r. w sprawie informacji bieżących i okresowych przekazywanych przez emitentów papierów wartościowych oraz warunków uznawania za równoważne informacji wymaganych przepisami prawa państwa niebędącego państwem członkowskim (Dz.U. Nr 33 z dnia 28.02.2009 r., poz. 259 z późn. zm.)

Więcej na: biznes.pap.pl

kom espi pif/