Samochody osobowe Fiat, Jeep, Alfa Romeo i Abarth w abonamencie w 2020 roku

09.03.2020, 16:07aktualizacja: 09.03.2020, 16:07

Grupa FCA powraca z programem abonamentowym na samochody osobowe marek Fiat, Jeep, Alfa Romeo i Abarth.

Abonament jest dostępny w salonach FCA już od pięciu lat, przy czym początkowo obejmował wyłącznie wybrane modele Fiata. Jednak w odpowiedzi na duże zainteresowanie klientów w zeszłym roku, FCA włączyła do programu wszystkie swoje marki, szerząc na polskim rynku ideę korzystania z auta bez konieczności jego zakupu.

W tym roku FCA wybrała do współpracy nowego partnera, wywodzącą się z Grupy firmę Leasys. Spółka rozpoczęła działalność we wrześniu 2001 roku i jest obecnie w 100% kontrolowana przez międzynarodową grupę bankową FCA Bank, która od przeszło 90 lat specjalizuje się w świadczeniu usług finansowych i ubezpieczeniowych dla przemysłu motoryzacyjnego we Włoszech i Europie.

Oferta abonamentowa na 2020 rok jest nie tylko atrakcyjna i wygodna, ale też charakteryzuje się niezwykle prostymi zasadami, takimi samymi dla wszystkich marek samochodów osobowych FCA. Finansowanie ma formę stałego miesięcznego czynszu, bez wpłaty własnej czy konieczności zakupu auta. W zamian klient otrzymuje fabrycznie nowy, zarejestrowany samochód ubezpieczony w zakresie OC. Dodatkowo użytkownik może dokupić przeglądy techniczne, pakiet serwisowy, zapewniający pełną obsługę serwisową i assistance, a także pakiet ubezpieczeniowy poszerzający ochronę pojazdu, dzięki któremu nie narazi się na nieprzewidziane wydatki. Po jego stronie pozostaną wówczas tylko podstawowe koszty związane z eksploatacją samochodu, jak paliwo czy płyn do spryskiwaczy itp. Po zakończeniu umowy klient może zwrócić auto lub wymienić na nowe.

W abonamencie na 2020 rok klient może spełnić marzenia o prowadzeniu pięknego sedana Alfa Romeo Giulia z 200-konnym silnikiem Super 2.0 TB już od 1520 zł netto miesięcznie płatne w 36 równych ratach, z limitem przebiegu 10 tys. km rocznie, lub drapieżnego SUV-a Stelvio z tą samą jednostką napędową już od 1565 zł netto miesięcznie. Prawdziwy Jeep Renegade jest dostępny od 899 zł netto miesięcznie, a stylowy Compass od 1140 zł bez wpłaty własnej. Kultowy Fiat 500 w abonamencie kosztuje od 468 zł netto miesięcznie, a czynsz za bestsellerowego Tipo Sedan wynosi już od 550 zł netto miesięcznie.

Natomiast sportowa jazda Abarthem 595 1.4 16v T-Jet 145KM Elaborabile z roku produkcji 2020 to koszt 930 zł netto miesięcznie.

Korzystaj, nie kupuj!

Szczegółowa oferta i warunki finansowe są dostępne na stronach:

Data publikacji 09.03.2020, 16:07
Źródło informacji FCA Polska