Saudyjski Fundusz na rzecz Rozwoju ogłasza jubileuszowe wydarzenie z okazji 50-lecia działań wywierających wpływ na całym świecie

07.08.2024, 09:26aktualizacja: 07.08.2024, 09:30

Business Wire/Saudi Fund for Development

RIJAD, Arabia Saudyjska--(BUSINESS WIRE)-- Saudyjski Fundusz na rzecz Rozwoju (ang. SFD) zorganizuje uroczystą galę w dniu 1 września 2024 r. pod hasłem 50 lat globalnego oddziaływania w celu upamiętnienia pięćdziesięciu lat działań wspierających zrównoważony rozwój i postęp na całym świecie.

Ta informacja prasowa zawiera multimedia. Pełna treść informacji prasowej znajduje się tutaj: https://www.businesswire.com/news/home/20240806892267/pl/.

Od momentu powstania w 1974 r. SFD stanowi najważniejszy międzynarodowy instrument na rzecz rozwoju stosowany przez Królestwo Arabii Saudyjskiej w celu wspierania inicjatyw na rzecz zrównoważonego rozwoju realizowanych w Afryce, Azji i regionie Pacyfiku, Ameryce Łacińskiej i regionie Karaibów oraz w Europie Wschodniej. W drodze współpracy i partnerstw działania wspierane przez SFD mogą dotrzeć do najbardziej potrzebujących osób z całego świata. Celem SFD jest również wsparcie najsłabiej rozwiniętych krajów oraz małych rozwijających się państw wyspiarskich, uznając wyjątkowe wyzwania i słabości, z jakimi przychodzi im się mierzyć.

„Od 50 lat SFD współpracuje ze społecznościami i partnerami w celu pobudzania transformacyjnych zmian sprzyjających rozwojowi. Nasze programy obejmują niemal wszystkie aspekty życia społecznego, od budowy niezbędnej infrastruktury społecznej, takiej jak drogi, szpitale i szkoły, po wspieranie społeczności w drodze inicjatyw w obszarze edukacji, ochrony zdrowia, gospodarki wodnej i urządzeń sanitarnych, energii odnawialnej, rolnictwa, transportu i komunikacji, przemysłu i górnictwa oraz w wielu innych dziedzinach - zauważył Sultan Al-Marshad, dyrektor generalny SFD. - Na tym kluczowym etapie pragniemy ponownie podkreślić nasze zaangażowanie na rzecz sprzyjania globalnej współpracy i jedności, budowania integracyjnych ram na rzecz rozwoju społecznego, gospodarczego oraz rozwoju człowieka, a także przyczyniania się do dobrobytu gospodarczego w krajach rozwijających się na całym świecie”.

Uroczysta gala z okazji 50-letniego jubileuszu Funduszu będzie okazją do spotkania partnerów i przywódców działań na rzecz rozwoju z całego świata, a także przedstawicieli rządów, światowych specjalistów i przedstawicieli środowiska akademickiego, którzy wspólnie świętować będą dziedzictwo SFD i Królestwa Arabii Saudyjskiej w zakresie rozwoju oraz ich przyszłe ambicje dotyczące przyczynienia się do kształtowania bardziej zrównoważonej i sprawiedliwej przyszłości dla wszystkich.

Więcej informacji można znaleźć na stronie: https://www.sfd.gov.sa.

*Źródło: AETOSWire

Wersja źródłowa dostępna na businesswire.com: https://www.businesswire.com/news/home/20240806892267/pl/.

Źródło: Saudi Fund for Development

KONTAKT: