SERINUS ENERGY INC. (34/2018) Złożenie wniosku do GPW o przedłużenie okresu zawieszenia obrotu akcjami Serinus w związku ze zmianą numeru ISIN

16.05.2018, 18:45aktualizacja: 16.05.2018, 18:45

Raport bieżący 34/2018

W nawiązaniu do raportów bieżących nr 21/2018, 22/2018, 23/2018, 24/2018, 25/2018, 26/2018, 28/2018, 29/2018, 32/2018 oraz 33/2018 dotyczących złożenia przez Serinus Energy plc ("Spółka") wniosku do Zarządu Giełdy Papierów Wartościowych w Warszawie S.A, ("GPW") o zawieszenie notowań akcji Spółki oraz późniejszego przedłużenia okresu zawieszenia, Kierownictwo Spółki informuje, że w dniu dzisiejszym Spółka złożyła do Zarządu GPW wniosek o dalsze przedłużenie okresu zawieszenia o jeden dzień sesyjny.

Przedłużenie okresu zawieszenia jest konieczne w celu zakończenia procedury związanej ze zmianą numeru ISIN w odpowiednich systemach depozytowych. Procedura ta jest w toku oraz, według posiadanych przez Spółkę informacji, prawdopodobnie zostanie zakończona dnia 17 maja 2018 roku, wobec czego notowania akcji Spółki oznaczonych nowym numerem ISIN mogłyby zostać wznowione dnia 18 maja 2018 roku.

Więcej na: http://biznes.pap.pl/pl/reports/espi/all,0,0,0,1

kom espi zdz