SERINUS ENERGY INC. (43/2017) Korekta skonsolidowanego raportu rocznego za 2016 rok

14.12.2017, 22:01aktualizacja: 14.12.2017, 22:01

Raport bieżący z plikiem 43/2017

Podstawa prawna: Art. 56 ust. 1 pkt 2 Ustawy o ofercie - informacje bieżące i okresowe

Kierownictwo SERINUS ENERGY INC. ( "Spółka") informuje, że w Kanadzie za pomocą systemu SEDAR przekazywana jest powtórnie treść Sprawozdania kierownictwa z działalności za rok zakończony dnia 31 grudnia 2016 r., które stanowiło element skonsolidowanego raportu rocznego za 2016 rok opublikowanego w dniu 17 marca 2017 roku.

Sprawozdanie kierownictwa z działalności, w rozdziale "Kontrole i procedury ujawniania oraz kontrole wewnętrzne sprawozdawczości finansowej" (s. 30) nie zawierało wymaganych przez regulacje kanadyjskie stwierdzeń w zakresie efektywności kontroli i procedur ujawniania informacji oraz systemu kontroli wewnętrznej sprawozdawczości finansowej.

Brzmienie informacji przed zmianą:

"Od dnia 31 grudnia 2015 r. nie wystąpiły istotne zmiany w systemie kontroli wewnętrznej Spółki w zakresie sprawozdawczości finansowej, które miały istotny wpływ lub z dużym prawdopodobieństwem mogą mieś istotny wpływ na kontrole wewnętrzne Spółki w obszarze sprawozdawczości finansowej."

Brzmienie informacji po zmianie:

"Od dnia 31 grudnia 2015 r. nie wystąpiły istotne zmiany w systemie kontroli wewnętrznej Spółki w zakresie sprawozdawczości finansowej. Pod nadzorem Dyrektora Generalnego Spółki oraz Dyrektora Finansowego, Serinus przeprowadził ocenę efektywności kontroli i procedur ujawniania informacji oraz systemu kontroli wewnętrznej sprawozdawczości finansowej na 31 grudnia 2016 r. Na podstawie tej oceny Dyrektorzy uznali, że kontrole i procedury ujawniania informacji oraz system kontroli wewnętrznej sprawozdawczości finansowej na dzień 31 grudnia 2016 r. były skuteczne."

Spółka przekaże niezwłocznie systemem ESPI skorygowany skonsolidowany raport roczny.

W załączeniu do niniejszego raportu bieżącego Spółka przekazuje publikowane w systemie SEDAR Formularze 52-109F1R (Certyfikacja Powtórnie Złożonej Sprawozdawczości Rocznej).

Więcej na: http://biznes.pap.pl/pl/reports/espi/all,0,0,0,1

kom espi zdz