SFINKS POLSKA SA (33/2017) Zawarcie znaczącej umowy z Frito Lay Poland Sp. z o.o

28.11.2017, 12:37aktualizacja: 28.11.2017, 12:37

Raport bieżący 33/2017

Zarząd Spółki Sfinks Polska S.A. ("Sfinks", "Spółka") z siedzibą w Piasecznie informuje, że w dniu 28.11.2017 r. Spółka zawarła z Frito Lay Poland Sp. z o.o. z siedzibą w Grodzisku Mazowieckim ("Frito Lay", "Dostawca"), która jest częścią międzynarodowej korporacji specjalizującej się w produkcji oraz sprzedaży napojów, w tym napojów gazowanych bezalkoholowych, soków i innych produktów spożywczych, Umowę o stałej współpracy ("Umowa"). Umowa dotyczy sprzedaży towarów objętych aktualną ofertą Dostawcy oraz reklamy i promocji produktów oferowanych przez Frito Lay w ramach sieci restauracji Sphinx, WOOK oraz Chłopskie Jadło, pośród których znajdują się między innymi: Pepsi, Mirinda, 7UP.

Umowa została zawarta na okres pięciu lat i obowiązuje od dnia 15.12.2017r.. Niniejsza Umowa zastępuje wszelkie wcześniejsze umowy, porozumienia pomiędzy Stronami.

Umowa obowiązuje w odniesieniu do obecnych, jak i przyszłych restauracji zarządzanych przez Spółkę lub prowadzonych przez podmioty inne niż Spółka w oparciu o umowę franczyzy lub umowy cywilno-prawne o podobnym charakterze oraz podmioty powiązane kapitałowo, które działają w ramach brandów: Sphinx, Wook, Chłopskie Jadło.

Warunki umowy nie odbiegają od powszechnie stosowanych dla tego rodzaju umów oraz od warunków umów dotychczas posiadanych przez Spółkę.

Szacunkowa wartość Umowy wynosi 21 300.000,00 PLN netto (słownie: dwadzieścia jeden milionów trzysta tysięcy złotych).

Kryterium uznania umowy za istotną jest relacja wartości przedmiotu umowy do przychodów ze sprzedaży za okres ostatnich czterech kwartałów Sfinks Polska S.A.

Więcej na: http://biznes.pap.pl/pl/reports/espi/all,0,0,0,1

kom espi zdz