SKYLINE INVESTMENT SA (4/2020) Odwołanie Nadzwyczajnego Walnego Zgromadzenia Akcjonariuszy zwołanego na dzień 20 lutego 2020 roku

18.02.2020, 18:20aktualizacja: 18.02.2020, 18:20

Raport bieżący 4/2020

Zarząd Spółki pod firmą Skyline Investment S.A. z siedzibą w Warszawie (dalej :"Spółka", ,,Emitent ‘') informuje o odwołaniu Nadzwyczajnego Walnego Zgromadzenia zwołanego na dzień 20 lutego 2020 roku w siedzibie Spółki w Warszawie przy ul, Puławskiej 2, ogłoszonego Raportem bieżącym nr 1/2020 z dnia 23 stycznia 2020 roku.

W załączeniu Zarząd Emitenta przedstawia pełną treść uchwały .

UCHWAŁA NR 1/02/2020 ZARZĄDU

SPÓŁKI SKYLINE INVESTMENT S.A. Z SIEDZIBĄ W WARSZAWIE

Z DNIA 18 LUTEGO 2020 R.

Zarząd spółki Skyline Investment S.A., spółki akcyjnej utworzonej i działającej zgodnie z prawem polskim, z siedzibą w Warszawie przy ul. Puławskiej 2, 02-566 Warszawa, wpisanej do rejestru przedsiębiorców Krajowego Rejestru Przedsiębiorców prowadzonego przez Sąd Rejonowy dla m. st. Warszawy, XIII Wydział Gospodarczy Krajowego Rejestru Sądowego pod numerem KRS 0000126306 ("Spółka"), w związku z wnioskiem akcjonariusza OPS Invest S.A. z siedzibą w Warszawie, który wpłynął do Zarządu w dniu 17 lutego 2020 r. i z którego wynika, że akcjonariusz ten zamierza uczestniczyć w Nadzwyczajnym Walnym Zgromadzeniu zwołanym na dzień 20 lutego 2020 r. (o którym to Nadzwyczajnym Walnym Zgromadzeniu Zarząd informował w raporcie bieżącym nr 1/2020), lecz nie zdołał zarejestrować się w wymaganym terminie z uwagi na utratę dostępu do dokumentów akcji inkorporujących jego uprawnienia, jak również z uwagi na wątpliwości co do prawidłowości zwołania powyższego Nadzwyczajnego Walnego Zgromadzenia, w szczególności w związku z brakiem przedstawienia akcjonariuszom projektów uchwał planowanych do podjęcia podczas Nadzwyczajnego Walnego Zgromadzenia, dążąc do umożliwienia jak najszerszej grupie akcjonariuszy udziału w Nadzwyczajnym Walnym Zgromadzeniu i zapewnienia im aktywnego udziału w podejmowaniu decyzji dotyczących najistotniejszych spraw Spółki, postanawia niniejszym:

1.odwołać Nadzwyczajne Walne Zgromadzenie zwołane na dzień 20 lutego 2020 r.,

2.niezwłocznie zawiadomić akcjonariuszy o odwołaniu Nadzwyczajnego Walnego Zgromadzenia zwołanego na dzień 20 lutego 2020 r. - w formie raportu bieżącego oraz przez ogłoszenie dokonane na stronie internetowej Spółki,

3.podjąć czynności w celu zwołania Nadzwyczajnego Walnego Zgromadzenia, w porządku obrad którego znajdzie się m.in. podjęcie uchwał w przedmiocie zmiany Statutu Spółki - w najbliższym możliwym terminie po sporządzeniu projektów stosownych uchwał.

Więcej na: http://biznes.pap.pl/pl/reports/espi/all,0,0,0,1

kom espi zdz