SKYLINE INVESTMENT SA informacja o przeprowadzonym nabyciu akcji własnych emitenta

02.04.2014, 17:53aktualizacja: 02.04.2014, 17:53

Raport bieżący 4/2014

Zarząd Skyline Investment S.A. (dalej "Spółka") informuje, iż w dniu 02 kwietnia 2014 r. otrzymał od Domu Maklerskiego Banku Ochrony Środowiska S.A. z siedzibą w Warszawie, tj. podmiotu pośredniczącego w przeprowadzeniu Oferty zakupu akcji Emitenta, rozliczenie nabycia akcji własnych Emitenta.

Realizując postanowienia uchwały nr 4 Nadzwyczajnego Zwyczajnego Walnego Zgromadzenia Spółki z dnia 20 grudnia 2013 r. oraz Regulaminu skupu akcji własnych uchwalonego przez Radę Nadzorczą Spółki, w wyniku przeprowadzonych transakcji, Spółka nabyła 666.667 akcji własnych za cenę wynoszącą 3,00 zł za jedną akcję.

W trakcie przeprowadzonego w okresie od 21 marca do 27 marca 2014 r. skupu zostały złożone oferty sprzedaży akcji łącznie na 8.035.364 sztuk, za cenę wynoszącą 3,00 zł za jedną akcję, co oznacza, iż stopień redukcji wyniósł 91,7%.

Akcje nabyte zostały w celu ich umorzenia lub zaoferowania uczestnikom programu motywacyjnego, lub przeznaczone do odsprzedaży, wymiany lub innego celu określonego uchwałą Zarządu Spółki.

Nabyte, za pośrednictwem Domu Maklerskiego Banku Ochrony Środowiska S.A., 666.667 akcji własnych Emitenta o wartości nominalnej 1,0 zł każda akcja, dają 666.667 głosów na Walnym Zgromadzeniu Emitenta i stanowią 6,67% kapitału zakładowego Emitenta.

Więcej na: biznes.pap.pl

kom espi abs/