Solis zdobywa liczne nagrody podczas SNEC 2021

16.06.2021, 09:39aktualizacja: 16.06.2021, 09:43

NINGBO, Chiny, 15 czerwca 2021 r. /PRNewswire/ -- W ramach 15. edycji międzynarodowej konferencji i wystawy SNEC (2021) poświęconej rozwiązaniom fotowoltaicznym i inteligentnej energii przedstawiono wyjątkowe rezultaty i osiągnięcia w branży. Wydarzenie to, które zakończyło się 5 czerwca w Szanghaju, było szczególnie owocne dla firmy Solis. Doceniono jej wyjątkowe projekty i produkty, a także umożliwiono zawarcie wielu porozumień i umów z klientami. Firma zapewniła odwiedzającym platformę do nawiązywania kontaktów i wymiany informacji. Innowacyjne inwertery Solis o wysokim natężeniu prądu i dużej mocy łączą w sobie wysoką jakość użytkowania z ekonomicznymi i niezawodnymi rozwiązaniami z zakresu zielonej energii.

Podczas dwóch premier produktów, które odbyły się w dniu 3 czerwca, firma Solis zaprezentowała wyroby, które uosabiają inteligentny i technologiczny postęp w branży fotowoltaicznej. Więcej informacji można znaleźć tutaj.

Podczas wystawy będącej największym wydarzeniem dla przedstawicieli branży fotowoltaicznej na świecie przyznano wiele nagród. Solis otrzymała „Nagrodę Honorową APVIA za osiągnięcie technologiczne (w kategorii Przedsiębiorstwo)” w ramach 5. dorocznej konferencji Asian Photovoltaic Industry Association (APVIA) Awards 2021.

Firma zdobyła ponadto nagrodę PV Brand Lab (PVBL) 2020 Global Top PV Brand i zajęła piąte miejsce w rankingu wartości marek falowników. Otrzymała również wyróżnienie od Narodowego Centrum Kontroli Jakości PV (CPVT) - Outdoor Evidence Base (Yinchuan).

Podczas SNEC firma Solis zaprezentowała rozwiązanie pod nazwą „Flexi-ONE” służące do magazynowania energii słonecznej, zaprojektowane w taki sposób, aby zapewnić elastyczność (kompatybilność z różnymi markami akumulatorów) i estetyczny wygląd. To inteligentne i dogodne w użytkowaniu rozwiązanie umożliwiające magazynowanie energii słonecznej (PV-ES) w pełnym cyklu zostało wybrane jako jeden z 10 najważniejszych produktów na SNEC. Flexi-ONE otrzymało nagrodę Terawatt Grade Diamond, będącą jednym z najbardziej prestiżowych wyróżnień na tej wystawie.

Firma Solis jest zaangażowana w realizację globalnej wizji opartej na inżynierii ukierunkowanej na produkt. Stawiamy klientów w centrum kluczowych decyzji i chcemy odegrać rolę w procesie przechodzenia na czystą energię, przyczyniając się do tego, że stanie się ona bardziej wydajna, bezpieczna i niezawodna. Nagrody branżowe przyznawane na prestiżowych konferencjach, takich jak SNEC, stanowią dla nas kolejny dowód uznania dla naszych wysiłków na tle innych podmiotów z branży na całym świecie. Otrzymane nagrody dodatkowo motywują nas do realizacji celów związanych z zapewnianiem płynnej transformacji energetycznej na wszystkich rynkach, w obrębie których działamy.

Źródło: Ginlong Solis

Źródło informacji: PR Newswire