Spartan Mosquito rozpoczyna akceptację Bitcoina i innych kryptowalut pochodzących z państw całego świata

07.07.2021, 11:33aktualizacja: 07.07.2021, 11:38

Fot. PR Newswire/Ac2T Inc dba Spartan Mosquito

HATTIESBURG, stan Missisipi, 7 lipca 2021 /PRNewswire/ -- Spartan Mosquito, czołowy producent środków odstraszających komary w USA, uruchomił dziś program „Serve the Underserved”, skupiający się na usuwaniu barier handlowych z częściami świata, które mogłyby bezpośrednio skorzystać z jego technologii. Jedną z takich usuniętych przeszkód jest oficjalna akceptacja Bitcoina oraz pozostałych kryptowalut z krajów na całym świecie.

Ac2T Inc dba Spartan Mosquito zaakceptowała swoją pierwszą oficjalną płatność kryptowalutową w ciągu ostatnich 48 godzin, a także zmodernizowała swoją stronę internetową, co umożliwiło przyjmowanie większości głównych kryptowalut, w tym Bitcoin, Bitcoin Cash, Dai, Ethereum, Litecoin i USD Coin.

Jeremy Hirsch, prezes i założyciel spółki, oświadczył, że „ostatecznie zamykamy kwestie związane z gospodarkami nieubankowionymi, które zmagają się z niszczycielskim wpływem komarów od Afryki, aż po Azję”. Ponadto stwierdził, iż „większość naszych wysiłków koncentruje się na komarach Culex quinquefasciatus (południowy komar domowy), Aedes aegypti (komar żółtej gorączki), Anopheles quadrimaculatus i Anopheles gambiae (główny odpowiedzialny za malarię w Afryce Subsaharyjskiej). Zwłaszcza, że istnieje wiele obszarów na świecie, które zmagają się z Anopheles gambiae niemal tak bardzo, jak z niezawodną infrastrukturą bankowości komercyjnej. W naszym przekonaniu, posiadanie skutecznych technologii wyłącznie w Stanach Zjednoczonych jest nieodpowiedzialne; takie rozwiązania muszą dotrzeć do najbardziej potrzebujących na całym świecie. W połowie lipca otwieramy sprzedaż poza USA i jesteśmy niezwykle dumni, że nasz w 100% amerykański produkt w końcu dotrze do krajów nieubankowionych”.

Spółka Spartan Mosquito, zlokalizowana w Hattiesburgu w stanie Missisipi, opracowała technologię Pro Tech będącą następną generacją jej wabiących, toksycznych i powoli uwalniających cukrową przynętę urządzeń. System Spartan Mosquito Pro Tech wykorzystuje naturalnie występujący boran i zapewnia łatwą instalację do zwalczania komarów.

Materiał zdjęciowy - https://mma.prnewswire.com/media/1556999/Ac2T_Inc_dba_Spartan_Mosquito_Malaria.jpg

Logo - https://mma.prnewswire.com/media/1557000/Spartan_Mosquito_Logo.jpg

Źródło: Ac2T Inc dba Spartan Mosquito