Spółka APR Energy zdobyła w Argentynie zlecenie na projekty turbin przenośnych o mocy całkowitej 350 MW

17.06.2016, 11:02aktualizacja: 17.06.2016, 11:02

Pięcioletnia umowa jest zleceniem o największym zakresie w historii spółki.

JACKSONVILLE, Floryda, 16 czerwca 2016 r. /PRNewswire/ - Spółka APR Energy, lider globalny w branży szybkich rozwiązań energetycznych oświadczyła dziś, iż zdobyła od Ministerstwa Górnictwa i Energetyki w Argentynie dwa pięcioletnie projekty o łącznej wartości przekraczającej 450 milionów USD, co zapewni drugiemu pod względem wielkości krajowi Ameryki Południowej zdolność produkcji energii o łącznej mocy 350 MW. Ta zdolność produkcyjna zostanie podzielona pomiędzy dwie lokalizacje i będzie wykorzystywała 14 najnowocześniejszych dwupaliwowych, przenośnych turbin gazowych spółki.

Zdjęcie - http://photos.prnewswire.com/prnh/20160615/380032

Logo - http://photos.prnewswire.com/prnh/20120207/FL48583LOGO

"Jest to największe, odrębne zlecenie zdobyte przez spółkę APR Energy w jej historii. Uzyskaliśmy je dzięki posiadaniu najlepszych pracowników oraz najlepszej technologii w branży. Wprost rozpiera mnie duma, gdy myślę o naszym zespole - powiedział prezes i dyrektor generalny John Campion.

- Chcemy również podziękować Ministerstwu Górnictwa i Energetyki za ich nieprzerwane zaufanie do naszych umiejętności świadczenia dostaw niezawodnej energii dla przedsiębiorstw i obywateli Argentyny - dodał Campion. - Argentyna już od wielu lat jest naszym kluczowym klientem i jesteśmy szczęśliwi, iż uzyskaliśmy największy udział produkcji energii elektrycznej, który został nam przyznany przez spółkę międzynarodową. Cieszymy się z możliwości kontynuacji świadczenia dostaw energii w Argentynie również w okresie kolejnych dziesięciu lat".

Spółka APR Energy działa w Argentynie nieprzerwanie od 2008 roku. Obecnie spółka produkuje energię elektryczną o łącznej mocy 75 MW w trzech lokalizacjach: Formosa, Magdalena i Sáenz Pena.

Wraz z mocą 350 MW spółka APR Energy zdobyła w Argentynie, w 2016 roku zlecenia w zakresie produkcji powyżej 750 MW w nowych lokalizacjach. Wskazane zlecenie jest dla APR Energy czwartym takim w zakresie przenośnych turbin gazowych w ciągu ostatniego roku wraz z aktualnie realizowanymi projektami w Egipcie i Tasmanii.

"Nasze zlecenie z Argentyny jest kolejnym potwierdzeniem tego, iż turbiny odgrywają kluczową rolę na rynku szybkiej energii. Są zdecydowanie preferowaną technologią dystrybucji energii oraz rozwiązaniem, które wpisuje się w już istniejące infrastruktury" - oświadczył Campion.

O spółce APR Energy

Spółka APR Energy jest czołowym, światowym dostawcą szybkiej energii elektrycznej z turbin przenośnych. Nasze szybkie, elastyczne i kompleksowe rozwiązania dostaw energii elektrycznej pozwalają klientom na szybki dostęp do niezawodnych dostaw energii elektrycznej w miejscu i czasie, gdy zaistniała taka potrzeba, na czas, w którym jest ona potrzebna. Nasze zakłady energetyczne dostarczane pod klucz mogą, dzięki połączeniu najnowocześniejszej oszczędnej pod względem zużycia paliwa technologii z wiedzą branżową, wspomagać koordynację miast, krajów i przemysłu na całym świecie w krajach rozwiniętych oraz rozwijających się. Więcej informacji znaleźć można na stronie internetowej spółki: www.aprenergy.com.

Źródło: APR Energy

Data publikacji 17.06.2016, 11:02