#SposóbNaKapitał: finansowanie rozwoju przez fundusze venture capital

14.11.2023, 13:22aktualizacja: 14.11.2023, 16:09

PAP Biznes
W piątym odcinku cyklu #SposóbNaKapitał sprawdzimy, na jakie wsparcie ze strony funduszy venture capital może liczyć przedsiębiorca na etapie pomysłu, start-upu czy małej spółki. 15 listopada naszym gościem będzie Piotr Woliński, Prezes Zarządu, VINCI SA, z który porozmawiamy o możliwościach pozyskiwania kapitału z rynku prywatnego przez innowacyjne, technologiczne spółki we wczesnej fazie rozwoju.

W ramach kolejnego odcinka cyklu #SposóbNaKapitał omówimy proces wnioskowania o kapitał i wskażemy kluczowe elementy, na które zwracają szczególną uwagę zarządzający funduszami venture capital. Naszego gościa zapytamy jakie są oczekiwania co do spółek i o co pytają przedsiębiorców przed podjęciem decyzji o wsparciu danego biznesu. Dowiemy się, na jakie środki i w jakim okresie czasu może liczyć przedsiębiorca, czy możliwa jest pożyczka czy wyłącznie wsparcie za udziały.

Ponadto na rynek venture capital w Polsce spojrzymy z szerszej perspektywy. Sprawdzimy jak kształtuje się pod względem liczby i wolumenu transakcji oraz jakie projekty są najciekawsze z punktu widzenia funduszy venture capital.

Zapraszamy na rozmowę w środę 15 listopada, o godz. 11:00. Transmisja na żywo na Biznes PAP oraz Facebooku.

Źródło informacji: PAP Biznes

POBIERZ ZDJĘCIA I MATERIAŁY GRAFICZNE