SPYSCAPE dokonuje nabycia pojazdu Jamesa Bonda Aston Martin DB5 i daje fanom 007 możliwość jazdy w kultowym modelu

18.07.2018, 11:23aktualizacja: 18.07.2018, 11:23

Pierce Brosnan

Nowy jork, 17 lipca 2018 r. /PRNewswire/ - Firma SPYSCAPE zajmująca się rozrywką i edukacją w kontekście wywiadu ogłosiła nabycie pojazdu Jamesa Bonda Aston Martin DB5 za 2 miliony funtów (2,6 miliona dolarów).

To właśnie w tym pojeździe Pierce Brosnan przemierzał plan filmu z 1995 r. pod tytułem „Golden Eye". Model zabłysnął w trzyminutowym pościgu na wzgórzach dookoła Monako za czarnym charakterem Xenią Onatopp graną przez Famke Janssen. W wyniku poprzedniej sprzedaży za 200 000 dolarów w 2001 r. kultowy pojazd pobił rekord Guinnesa jako najdroższa pamiątka z planu Bonda.

Fani Bonda z całego świata mogą zarejestrować się na stronie www.spyscape.com/db5, aby otrzymać szczegółowe informacje na temat misji, dzięki której będą mieli szansę doświadczyć jazdy w samochodzie z zawodowym kierowcą lub siedząc za kółkiem.

„Wywiad jest ważnym elementem naszej kultury tak w świecie faktu, jak i fikcji. Z niekrywaną radością dokonaliśmy nabycia tego kultowego elementu naszej kultury - skomentował Ian Oldaker, główny dyrektor ds. operacyjnych w SPYSCAPE. - Z przyjemnością umożliwimy fanom wywiadu doświadczenie jazdy w samochodzie na fotelu zajmowanym wcześniej przez 007” - dodał dyrektor.

SPYSCAPE

SPYSCAPE inspiruje do dokonywania wyjątkowych rzeczy przez wykorzystywanie prawdziwych historii szpiegowskich do zmiany poglądu na świat i własne umiejętności.

Firma SPYSCAPE otworzyła kultowe muzeum i atrakcję w Nowym Jorku na początku roku 2018. Położony dwie przecznice od muzeum MoMA budynek szybko stał się jednym z najpopularniejszych miejsc w mieście. Na kompleks składają się trzy elementy: (i) współczesne muzeum historii i eksponatów szpiegowskich, w tym oryginalna Enigma, robot BEAM Edwarda Snowdena i cyberbroń Stuxnet, którą dokonano ataku na komputery irańskiej elektrowni atomowej, (ii) kompleksowe, wciągające doświadczenia w kryptografii i łamaniu kodów dostępu, tunelach laserowych służb specjalnych, 360-stopniowych misjach podsłuchu i zaawansowanych wykrywaczach kłamstw, (iii) własny profil szpiega, utworzony przez byłego szefa szkoleń w brytyjskim wywiadzie, który ujawnia najbardziej dopasowaną do odwiedzającego rolę szpiega z 10 różnych profili.

Więcej informacji: spyscape.com/buzz i na profilach @spyscape.

Źródło: SPYSCAPE

Zdjęcie - https://mma.prnewswire.com/media/719231/SPYSCAPE_Everett_Collection_Inc.jpg

Zdjęcie - https://mma.prnewswire.com/media/719232/SPYSCAPE_Alamy_Stock.jpg

KONTAKT: