STARHEDGE SA (15/2023) Zmiana składu Rady Nadzorczej Emitenta

09.10.2023, 19:34aktualizacja: 09.10.2023, 19:35

Raport bieżący z plikiem 15/2023

Podstawa prawna: Art. 56 ust. 1 pkt 2 Ustawy o ofercie - informacje bieżące i okresowe

Zarząd Spółki "STARHEDGE" S.A. z siedzibą w Warszawie (zwaną dalej: "Spółka", "Emitent") przekazuje do publicznej wiadomości, iż w wyniku uchwał podjętych na Nadzwyczajnym Walnym Zgromadzeniu "STARHEDGE" S.A. w dniu 9 października 2023 roku, doszło do zmiany składu osobowego Rady Nadzorczej Emitenta.

Nadzwyczajne Walne Zgromadzenie odwołało Radę Nadzorczą w dotychczasowym składzie: Panią Katarzynę Marciniec, Pana Jana Hambura, Pana Pawła Żbikowskiego, Pana Wojciecha Ostrowskiego oraz Panią Martę Sobala.

Jednocześnie Nadzwyczajne Walne Zgromadzenie "STARHEDGE" S.A. powołało nową Radę Nadzorczą Spółki w składzie: Pan Piotr Grabowski, Pan Jacek Kłosiński, Pani Joanna Feder-Kawczyńska, Pani Marta Sobala oraz Pan Maciej Rożniata.

Nowi członkowie Rady Nadzorczej oświadczyli w szczególności, że:

a) nie zachodzi po ich stronie konflikt interesów przy pełnieniu funkcji Członka Rady Nadzorczej Spółki;

b) nie prowadzą w stosunku do Spółki żadnej działalności konkurencyjnej, w tym nie wykonują żadnych czynności w spółkach prowadzących działalność konkurencyjną w stosunku do Spółki jako Członek organów spółki kapitałowej lub jako wspólnik spółki cywilnej, spółki osobowej oraz nie biorą udziału w funkcjonowaniu innej konkurencyjnej osoby prawnej jako członek jej organu,

c) zapoznali się z wszelkimi odnośnymi normami regulującymi status członka Rady Nadzorczej spółki publicznej i dokumentami korporacyjnymi Spółki oraz zobowiązali się do ich przestrzegania.

d) wyrażają zgodę na przetwarzanie i publikowanie ich danych osobowych oraz wszelkich danych zawartych w życiorysie, przedstawionych Spółce, w zakresie wymaganym w związku z kandydowaniem i członkostwem w Radzie Nadzorczej Spółki mając na względzie w szczególności zapisy Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych).

Członkowie Rady Nadzorczej w osobach: Pan Piotr Grabowski, Pan Jacek Kłosiński oraz Pan Maciej Rożniata spełniają kryteria niezależności określone w art. 129 ust. 3 ustawy o biegłych rewidentach, firmach audytorskich oraz nadzorze publicznym.

W załączeniu do niniejszego raportu Emitent przekazuje informacje o wykształceniu, kwalifikacjach i zajmowanych stanowiskach, wraz z opisem przebiegu pracy zawodowej nowych Członków Rady Nadzorczej Emitenta.

Więcej na: http://biznes.pap.pl/pl/reports/espi/all,0,0,0,1

kom espi zdz