Stewart & Stevenson powołuje nowego dyrektora wykonawczego

10.11.2015, 13:39aktualizacja: 10.11.2015, 13:39

HOUSTON, 10 listopada 2015 r. /PRNewswire/ - Firma Stewart & Stevenson LLC z przyjemnością ogłasza powołanie Anthony'ego Jamesa Davisa na stanowisko głównego dyrektora wykonawczego i członka rady zarządzającej z dniem 1 lutego 2016 r.

Logo - http://photos.prnewswire.com/prnh/20151109/285551LOGO

W ogłoszeniu powołania nowego dyrektora prezes wykonawczy firmy Hushang Ansary stwierdził, że firma „jest zachwycona tym, że Tony Davis będzie przewodził zespołowi doświadczonych i oddanych kierowników wyższego szczebla w tym szczególnie ważnym okresie. Mocny bilans i ograniczenie kosztów na czas, wraz z inicjatywami zwiększenia produktywności, umożliwiły firmie stawienie czoła wyzwaniom, z którymi musi borykać się branża, a także pozwoliły na maksymalizację korzyści z szans w przyszłości. Szerokie, międzynarodowe doświadczenie Tony'ego oraz jego ogromna wiedza są mile widzianym dodatkiem do wcześniejszych inicjatyw".

Davis może pochwalić się szerokim doświadczeniem na pozycjach dyrektora wykonawczego w szeregu obszarów dystrybucji na całym świecie, co stanowi główną działalność firmy.

Z siedziby w Signapurze Davis prowadził działania operacyjne w zakresie marketingu globalnego w firmie Rolls-Royce Power Systems oraz pełni rolę prezesa instytucji Asia-Pacific Hub. Wcześniej zajmował wiele innych stanowisk w firmie Rolls-Royce Marine, włączywszy stanowisko wiceprezesa wykonawczego do spraw rozwoju działalności, wiceprezesa wykonawczego do spraw handlowych oraz wcześniej w firmie Rolls-Royce International jako główny dyrektor wykonawczy i dyrektor regionalny na Australię i Nową Zelandię.

"Davis będzie pracował z Houston w Teksasie i zajmie stanowisko należące wcześniej do Johna Simmonsa, który zasłużył się jako główny dyrektor finansowy i wykonawczy w firmie, w związku z czym został promowany na stanowisko wiceprezesa do spraw finansowych" - dodał dyrektor Ansary.

54-letni Davis, który wykształcenie w zakresie licencjatu z inżynierii zdobył na Uniwersytecie Nowej Południowej Walii, a studia magisterskie z informatyki skończył w Monterey w Kalifornii na uczelni U.S. Naval Post Graduate School, ukończył także kursy dyrektorskie w instytucji Australian Institute of Company Directors oraz przeszedł zaawansowany program kierowniczy na Melbourne Business School. Ponadto Davis służył jako dowódca w Australijskiej Marynarce Wojennej i jest członkiem rzeczywistym Królewskiego Towarzystwa Lotniczego.

Firma Stewart & Stevenson jest wiodącym na rynku dostawcą wyspecjalizowanych urządzeń i części zamiennych oraz usług konserwacyjnych na globalnym rynku branży ropy i gazu oraz w innych branżach. Więcej informacji można znaleźć na stronie: www.stewartandstevenson.com.

Źródło: Stewart & Stevenson LLC

KONTAKT: