SUNRATE nawiązuje współpracę z YeePay, aby umożliwić chińskim przedsiębiorstwom międzynarodową ekspansję

30.04.2024, 08:52aktualizacja: 30.04.2024, 08:58

PR Newswire/ Sunrate

SINGAPUR, 30 kwietnia 2024 r. /PRNewswire/ -- SUNRATE, inteligentna międzynarodowa platforma płatności i zarządzania finansami, poinformowała o nawiązaniu współpracy z YeePay, czołowym dostawcą rozwiązań płatniczych dla przedsiębiorstw, w celu umożliwienia chińskim spółkom wejścia na rynki zagraniczne.

Przy utrzymującym się trendzie zwiększonej wzajemnej łączności na całym świecie Chiny z pewnością zachowają swoją pozycję ważnego gracza w globalnym rozwoju, a chińskie przedsiębiorstwa bardziej niż kiedykolwiek odgrywają kluczową rolę na arenie międzynarodowej. W celu skuteczniejszego dostosowania się do międzynarodowej konkurencji i reagowania na globalne wyzwania, ustanowienie i przestrzeganie rygorystycznych ram zgodności stało się podstawą konkurencyjności i nieuniknionym wymogiem międzynarodowych przedsiębiorstw. Wśród wyzwań, zgodność i bezpieczeństwo transgranicznych płatności B2B są głównymi wyzwaniami, przed którymi stoją przedsiębiorstwa w procesie internacjonalizacji.

Po opublikowaniu przez Radę Państwa przepisów dotyczących nadzoru i administrowania pozabankowymi instytucjami płatniczymi (zwanych dalej „przepisami”), które wejdą w życie 1 maja 2024 r., spółki YeePay i SUNRATE będą aktywnie spełniać wszystkie wymogi regulacyjne i wspierać małe i średnie przedsiębiorstwa (MŚP) w sprawnym wejściu na rynek światowy poprzez stworzenie zgodnego z przepisami i bezpiecznego, kompleksowego rozwiązania w zakresie płatności biznesowych oraz ocenę potencjalnych możliwości globalnego rozwoju.

Bin Tang, założyciel i dyrektor generalny YeePay, podkreślił:

„Strategiczna współpraca między YeePay i SUNRATE jeszcze bardziej podniesie poziom zgodności i bezpieczeństwa płatności transgranicznych. Oba przedsiębiorstwa zamierzają nieprzerwanie wzmacniać zarządzanie ryzykiem, chronić prawa użytkowników i aktywnie poszukiwać nowych modeli współpracy i usług, oferując chińskim podmiotom, rozwijającym się na całym świecie bezpieczne, wygodne i ekonomiczne usługi płatnicze i transakcyjne. Ponadto mamy nadzieję, że dołączy do nas większa liczba partnerów, zapewniając firmom z Chin dostęp do lepszych usług transakcyjnych umożliwiających międzynarodową ekspansję”.

Paul Meng, współzałożyciel SUNRATE, dodał:

„Dla SUNRATE bezpieczeństwo i zgodność z przepisami są podstawą działalności gospodarczej. W miarę ekspansji na różne rynki, utrzymujemy spójność działań lokalnych, w tym dogłębną współpracę z renomowanymi miejscowymi instytucjami finansowymi. Z zadowoleniem nawiązaliśmy strategiczne partnerstwo z YeePay, które pozwoli obu naszym spółkom na współpracę w celu stworzenia bezpieczniejszych i bardziej wydajnych międzynarodowych usług płatności i windykacji dla chińskich przedsiębiorstw”.

SUNRATE

SUNRATE jest inteligentną globalną platformą do zarządzania płatnościami i finansami dla przedsiębiorstw z całego świata. Od czasu powstania w 2016 r. SUNRATE cieszy się opinią czołowego dostawcy rozwiązań, który umożliwia firmom działalność i zwiększanie jej skali w kraju i za granicą w ponad 190 krajach i regionach dzięki przełomowej autorskiej platformie, rozległej sieci globalnej i niezawodnych interfejsach programowania aplikacji.

Spółka SUNRATE, która posiada siedzibę w Singapurze oraz oddziały w Hongkongu, Dżakarcie, Londynie i Szanghaju, współpracuje z czołowymi światowymi instytucjami finansowymi, takimi jak Citibank, Standard Chartered, Barclays i J.P. Morgan. Więcej informacji na temat SUNRATE można znaleźć na stronie https://www.sunrate.com/.

YeePay

YeePay, przedsiębiorstwo założone w 2003 roku, jest jednym z największych dostawców usług płatniczych dla chińskich podmiotów gospodarczych. Spółka zapewnia kompleksowe rozwiązania płatnicze dla przedsiębiorstw, integrując szereg kanałów płatności, w tym internetowych, mobilnych i tradycyjnych, oraz usprawniając procesy rozliczeniowe na poziomie wewnętrznym. Podstawową przewagą YeePay są niestandardowe rozwiązania i usługi o wartości dodanej dla branż takich jak: linie lotnicze i podróże, nowoczesny handel detaliczny, finanse internetowe, administracja i edukacja, płatności transgraniczne itp. YeePay dysponuje licencją płatniczą wydaną przez Ludowy Bank Chin oraz licencją transgraniczną wydaną przez Państwową Administrację Wymiany Walutowej.

Zdjęcie - https://mma.prnewswire.com/media/2399959/0429.jpg

Źródło: Sunrate