Superfotelik chroni na bank!

13.06.2017, 18:58aktualizacja: 13.06.2017, 18:58

Wnuczka i dzianek
Zdaniem rodziców fotelik samochodowy jest zdecydowanie najważniejszym elementem wyprawki dla dziecka, ale tylko połowa z nich kupiła lub planuje dokonać zakupu przed narodzinami maleństwa - pokazują badania zrealizowane przez Biostat* na zlecenie Nest Banku. Ruszająca właśnie kampania "Superfotelik - chroni na bank!" ma uświadomić rodzicom skalę problemu i propagować wiedzę na temat własciwego doboru fotelika samochodowego. Inicjatorem akcji jest Nest Bank, który uruchomił właśnie darmowy kredyt na foteliki bezpieczne dla dzieci**.

Bezpieczeństwo dzieci to kwestia niezmiernie ważna dla większości Polaków. Niestety złudne poczucie bezpieczeństwa, brak fachowej wiedzy i środków finansowych ograniczają Polaków w zakresie zapewnienia bezpieczeństwa swoim dzieciom. Inaugurując kampanię, bank likwiduje powyższe bariery i po raz kolejny podkreśla swoje szczególne zainteresowane bezpieczeństwem, zaradnością i opiekuńczością.

"Nasz bank koncentruje się na potrzebach rodzin, a jedną z najważniejszych jest bezpieczeństwo dzieci. Rozumiemy to i dlatego chcemy umożliwić każdej polskiej rodzinie zakup fotelika samochodowego, który zapewni dziecku odpowiednią ochronę. Uruchamiając zupełnie bezpłatny kredyt na fotelik, dbamy o bezpieczeństwo rodzin" - mówi Bartosz Chytła, pierwszy wiceprezes zarządu Nest Banku.

W ramach kampanii opracowanych zostało 5 zasad, w które sporządził partner merytoryczny akcji Paweł Kurpiewski z fotelik.info:

1. Dobierz fotelik do wagi, wzrostu i wieku dziecka,

2. Przed zakupem przymierz fotelik do swojego samochodu,

3. Zmieniaj fotelik na większy w odpowiednim momencie,

4. Nie kupuj używanego fotelika,

5. Nigdy nie używaj podstawki samochodowej - fotelik jest bezpieczniejszy dla dziecka.

W akcję zaangażowali się również znani rodzice Katarzyna Cichopek i Marcin Hakiel. Wzięli udział w filmie edukującym: jak zatrudnić ochroniarza dla dziecka. Akcję patronatem merytorycznym objął Przemysłowy Instytut Motoryzacji.

www.superfotelik.pl

*Badanie Biostat

**Darmowy kredyt, bez oprocentowania i prowizji dostępny jest dla klientów, którzy przedstawią dowód zakupu nowego fotelika samochodowego o wartości min.80% kwoty kredytu (nie mniej, niż 500 zł) w terminie 60 dni od dnia zawarcia umowy kredytu.

*** "State of Safety" Britax

POBIERZ ZDJĘCIA I MATERIAŁY GRAFICZNE