SWISSMED CENTRUM ZDROWIA SA (17/2018) Zawarcie przez Emitenta umowy o współpracy z LUX MED

17.04.2018, 14:59aktualizacja: 17.04.2018, 14:59

Raport bieżący 17/2018

Zarząd Swissmed Centrum Zdrowia S.A. z siedzibą w Gdańsku ("Emitent", "Spółka"), informuje, że w dniu 17.04.2018 r. zawarta została pomiędzy LUX MED sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie ("LUX MED", "Partner"), a Emitentem umowa o współpracy ("Umowa"), której głównym celem jest wsparcie przez Partnera rozwoju Szpitala Swissmed zlokalizowanego w Gdańsku przy ul. Wileńskiej 44 ("Szpital Swissmed"), poprzez działania szczegółowo opisane w Umowie, których obszar odnosi się do działań o charakterze: informacyjnym, marketingowym, analitycznym, szkoleniowym, edukacyjnym, standaryzacyjnym, a także działań w zakresie wsparcia, współdziałania w zakresie sprzedaży komercyjnych usług oferowanych w Szpitalu Swissmed, w ramach wspólnie ustalanych przez Spółkę i Partnera budżetów finansowych takich przedsięwzięć.

Umowa została zawarta na czas określony do dnia 31.07.2021 r. i może zostać wypowiedziana wyłącznie z ważnych powodów, w szczególności w przypadku gdy Partner złoży oświadczenie, iż nie korzysta z prawa pierwszeństwa nabycia akcji Spółki przewidzianego w umowie zawartej przez Partnera i Pana Bruno Hangartnera, o której Emitent poinformował w raporcie bieżącym nr 16/2018, i zrzeknie się przysługującego mu w związku z daną sprzedażą prawa pierwszeństwa i jednocześnie Pan Bruno Hangartner dokona sprzedaży posiadanych przez siebie akcji Spółki.

Strony wyłączyły w Umowie, własną odpowiedzialność z tytułu Umowy, w zakresie utraconych korzyści oraz w pozostałym zakresie szkody z wyjątkiem szkody wyrządzonej umyślnie.

Więcej na: http://biznes.pap.pl/pl/reports/espi/all,0,0,0,1

kom espi zdz